1-3 med mersmak

De regerande Svenska mästarna Lindesberg stod för motståndet för Svedala Volley i Söndagens hemmamatch i Kuben i Bara.

Svedala inledde matchen bäst och satte bra servepress på Linde som såg lite nyvakna ut inledningsvis. Hemmalaget kunde efter en koncentrerad inledning gå ifrån till 16-7 men man lyckades inte riktigt upprätthålla nivån under andra delen av setet och Linde kunde börja arbeta sig in i matchen men setet gick till Svedala med klara 25-20.

Andra setet var jämnt från start och lagen följdes åt . Svedala har en 16-14 ledning men Linde arbetar sig om i poängprotokollet  och kan vinna setet 25-21.

Tredje setet följer i stort sett mönstret från det andra setet med skillnaden att Linde har ledningen i mitten av setet och behåller initiativet . Setet till Linde 25-21.

I fjärde set inleder Linde bäst och tar en 8-2 ledning . Svedala arbetar sig dock in i setet och i mitten på setet är ställningen 14-16 innan Linde rycker igen till setseger 25-20.

Hemmalaget gör på det hela taget en god laginsats och det första setet var riktigt bra där man höll en bra servepress och spelade koncentrerat. Laget lyckades dock inte behålla servepressen genom hela matchen vilket resulterade i att Linde lättare kunde plocka poäng.