2xGBG = 2×3-0

elit7

Elitlaget tog två 3-0 segrar inom loppet av 70 timmar mot Göteborg den gångna veckan.

På Onsdagskvällen vann Svedala tjejerna på hemmaplan i Sporthallen efter att ha dominerat matchen från början till slut förutom en period i början av tredje set. Setsiffrorna skrevs till 25-14,25-12 samt 25-15. På det hela taget var det en väl genomförd match av Svedala tjejerna som tog kommandot direkt och visade att det var klass skillnad mellan lagen . Alla spelare i truppen fick speltid och alla bidrog till segern.

På Lördagen var det dags att göra resan till Göteborg och även denna match slutade med en 3-0 seger för Svedala. Setsiffrorna skrevs till 25-19 , 25-12 samt 25-17. Även i denna match tog Svedala kommandot direkt i första set och tog en klar ledning som man sedan tappade men i slutet på setet visade man att man är det klart bättre laget. I andra set går Svedala tjejerna fram till 14-1 ledning innan Göteborg tillåts bättra på siffrorna lite. Även i tredje set är det Svedala som dominerar stort. Ellen Nilsson fick i denna match starta som passare för första gången i Elitserien och 17 år ung så styr hon spelet mycket bra genom hela matchen. Ellen har de två senaste säsongerna haft möjligheten att träna med Kristin Carpenter , årets spelare i elitserien förra säsongen , och årets passare Marissa Collins och under Lukes ledning har detta definitivt varit väldigt positivt för Ellens utveckling.  Viktoria Nordström och Jessica Nilsson ska också ha ett extra plus i kanten för en väl genomförd match.

 

Nu väntar ytterligare en repris på fjolårets SM final redan på Onsdag då laget åker till Halmstad för att ta sig an Hylte/Halmstad för andra gången denna säsong.