3-1 borta mot Gislaved

Igår söndag var det dags för första matchen efter juluppehållet. Det är alltid spänt efter jul, man ska hitta tillbaka till sitt spel och allt det man tar för givet är inte längre lika givet. Vi hade planerat in en extra träning för att försöka undvika alldeles för mycket spänning inför matchen.

Vi kom fram till hallen 40 minuter innan det var dags att värma upp. Vi var laddade inför matchen mot Gislaved – vi ville vinna och de ville ta revansch. De två första seten gick väldigt bra för oss. Jag tyckte vi spelade kontrollerat och hade helt okej anfallsspel.

Sen kom det tredje setet. Det där setet som kan vara så svårt att vinna. Knyta ihop säcken och allt annat man har hört. Men vi lyckades inte. Gislaved spelade riktigt bra i tredje, bra serve och defense, vilket gjorde att vi halkade efter och förlorade det tredje setet klart.

Efter tredje tände vi till igen. Vi ville vinna och nu var vårt spel tillbaka. Mari-Lii glänste på kanten och Emma Bengtsson styrde upp vårt blockspel. Vår bakplan styrdes som vanligt upp av Josefin Karlsson.

Otroligt skönt att vinna ytterligare en match, återigen tyckte jag att vi spelade bra hela laget.

Nu är vi matchlediga i helgen men ska eventuellt möta danska Gentofte så att vi får en match i benen innan det är dags igen.

Gislaved – Svedala 1-3 (19-25, 22-25, 25-17, 14-25). =

Karolina Karlsson