5 raka vinster och guldet vart vårt i Lescelius Cup!

En härlig vinst i seniortävlingen Lescelius Cup i Åstorp för vårt unga B-lag!Svedala B selfie

Förra lördagen åkte 9st spelsugna tjejer på säsongens första träningscup. Målet var att få spela matcher, testa lite olika saker och ha kul. Vi fick möta Vindrarp (div1), Helsingborg (div2) och Hylte/Halmstad (SuperEttan) i vår grupp.

Första matchen var mot Vindrarp och det gav en klar vinst med 2-0 . Sen var det dags mot det högst rankade laget i gruppen Hylte/Halmstad som spelar i en högre serie än oss, men det bryde inte Svedala tjejerna om utan H/H fick ge sig med 2-0. Detta efter väldigt moget spel från vår sida, få misstag och takiskt väldigt bra utförd match. Plus till Elin W med sitt fina anfallsspel och vår libero Julia L med sitt uppoffrande spel i försvar och servemottagning. De var båda en stark bidragande orsak till dessa två finfina vinster.

I sista gruppmatchen mot Helsingborg var det dags för en ny 2-0 vinst, vilket gav oss en härlig gruppvinst och en semifinalplats var vår! Under hela gruppspelet spelade vi runt med alla spelare, som alla gjorde väldigt bra ifrån sig. En extra eloge till våra unga 00:or Olga T och Michelle A som både fick och tog sina chanser i spelet, framför allt mot Helsingborg. Vill även höja Hanna N som var ensam center idag som alltid gör sitt jobb och en liten stjärna till Sanna H som tog på sig att spela center då vi fattades en och hon bara kör på trots lite pass och ovan position.

I slutspelet ställdes vi mot Malmö (div1) som vi förlorade mot förra säsongens alla matcher, fast det var oftast väldigt välspelade matcher. Denna gången var vi bättre och kunde spela vidare på vårt fina spel från förmiddagen med bra servemottagning och varierat anfall. Stor del i denna 2-0 vinst var våra spikers Elin W, Fanny G och Amanda O. Även Ellen N och tillika vår passare ska nämnas, Ellen spelade denna matchen och alla de andra matcherna under dagen med att ha en väldigt hög nivå i sina pass och få misstag.

Finalen var det Engelholm (SuperEttan) och förra årets vinnare av Lescelius Cup som stod på andra sidan nätet. Även dessa spelar i en högre division än oss! Det blev bra volleyboll ifrån båda lagen men där vi hade effektivare serve och bättre servemottagning i första setet. Setet vanns och där våra motståndare fick snygga till lite siffrorna på slutet 25-23 till oss. I andra set var det åter bra volleyboll men där vi tappade lite i servetrycket och även vårt block hade det svårt och dagens första set förlust med 22-25 var ett faktum. Tredje och avgörande set var det jämt fram till 3-3 sen drog vi iväg med bland annat 10-5, och hade matchbollar vid 14-10.. Efter lite dramatik och våra unga spelare fått lite gummiarmar och ville för mycket stod det plötsligt 14-14, men när vi fick chansen att avgöra så tog vi den utan pardon genom en mycket välplacerad parre smash, 18-16 till oss!! Finalvinsten och guldet firades i ren glädje!

En mycket välgenomförd turnering av oss med 5 vinster och en set skillnad med 10-1. Guldet visar att vi håller en hög nivå trots en snitt ålder på endast 16år i laget och denna cupvinst kommer ge oss mycket energi och självförtroende att fortsätta träna och utvecklas för framtiden!