B är bäst i Köpenhamn!

Efter en tidig start på lördagsmorgonen (samling 08.00) så kom Svedala B iväg till Hvidovre, Danmark för HVK-CUPEN. Vi var 11 tjejer och två ledare som skulle göra sin helg i en hall i Köpenhamn.  Vi hamnade i en grupp med 6lag i och det väntades nu 5 gruppspelsmatcher för laget innan ev slutspel. Redan under uppvärmningen kändes det att något var på gång och lagen vi mötte under lördagen avverkades ett efter ett.

lagbild

Från Svedala var det Polisen (Sofie Frienholt), Ulla (Sophie Olsson), Miky (Mickaela Carlstedt), Joppelina (Jennifer Paulsson) MM (Matea Makota), Vino (Viktoria Nordström), Carro (Caroline Wallin), Djurslövs bästa volleybollspelare (Emelie Olsson), Marie (Marie Ekdahl), Emma Liten (Emma Larsson), Fröken Lund (Elin Ingvert), Pidder- lagledare (Peter Carlstedt) och Lennie- tränare (Lennie Sverin) som var med. 

Först ut var Korsöslagelse2 som besegrades med 2-0 (25-9 25-19), sen var det Gröndal EV2 som fick se sig slagna med 2-0 (21-25, 24-26) men detta var nog en av de bättre motståndarna och matchen hade flera långa bolldueller, där Svedala anföll och Gröndal EV2 försvarade sig tappert .

center-anfallblock2

Efter de två första matcherna var det dags för lunch och kampen att hitta en Nettobutik där vi såg skyltarna men inte kunde hitta själva affären började..  Vi frågade lokalbefolkningen och fick då svaret rakt fram och sen sväng höger och så peka de åt vänster :0) Vi var överallt men ingen affär syntes.. tillsist när vi hade ställt bilarna och börjat gå hitta vi vår Nettobutik inne på ett område på andra våningen. Viktiga förnödenheter införskaffades där man kan nämna att en stor burk Nutella inte räcker till 2 spelare.. :0) Under lunchen delade laget även ut ett pris, som snart ska få ett namn av laget, priset gick till Djurslövs bästa volleybollspelare för hennes insatser i de två första matcherna.

Efter lunch/Nutella extas blev det match mot VLID2 och en klar vinst med 2-0 (25-6, 25-19) och direkt efter möte vi KV61 2 och en ny vinst var ett faktum 2-0 (25-16, 25-16) Dessa två motståndare besegrades med bra tempo och en härlig kämparvilja. Lagets pris för dessa två matcher hamnade hos Ulla.

centeranfallblock1

Då det var lagets första riktiga matchträning för säsongen så såg man att vi redan har kommit långt och om vi kan fortsätta utvecklas så kommer det inte vara kul att möta oss i serien. Mottagning och avslut satt riktigt bra och nu när vi började hitta base så tar vi väldigt många försvarsbollar.

Vi har under lördagen spelat runt på alla, där de flesta har spelat på mer än en position, och där MM har varit värst och spelat höger, center, vänster och passare. Vi har bland annat spelat runt på fyra olika passare, Nämnda MM, Joppelina, Marie och Carro det har fungerat bra och vem som helst av dem skulle ha kunnat passat själv alla matcher så bra är dem! Enda tagna plats har varit liberoplatsen som Miky har spelat hela helgen.

Efter alla matcher så var det ett trött men nöjt lag som firade med ett nytt besök på en ny Nettobutik och det kan nämnas att inga frukter eller grönsaker inhandlades, närmsta vi kom var apelsinläsk ;0) .. Sen blev det pizza efter lite letande och sen tillbaka till vårt klassrum, där det mördades lagmedlemmar, både genom blickar och genom värsta maffiametoder.. Tror nog att Pidder fick den värsta döden.. Vi fortsatte sen med leken, titta –spring- rita- gissa. Och av dessa fyra moment så var alla i laget i världsklass i tre av dem.. men de flesta i laget har nog missat en och annan bildlektion.. (Om ni vill se något kul så fråga om Ulla kan rita ett akvarium…) Efter alla skratt så blev det film och ca 20min in i filmen sov laget, förutom ledarna, Pidder somnade efter fem minuter och Lennie somna inte alls..  

  FD pizzaRita..Resultat.. kan kanske vara en struts eller drake, same same But different parents

Efter en mycket god frukost på söndag morgon, som slår alla cup frukostar i hela Sverige på fingrarna flera gånger om . Var det dags för sista gruppspelsmatchen mot Amager VK2. Laget var riktigt taggat när vi kom till hallen och första set var vi det bättre laget och vann rättvist första setet med 25-21 och blev med det gruppetta, men nu vakna Amager och gav oss en rejäl kamp. I andra set så var det Amager som drog det längsta strået. Efter att vi följts åt i poängen och där vi haft ledningen med några bollar så blev slutställningen 22-25 till Amager. I tredje och sista set kämpade Svedala men en liten svacka på 3bollar gjorde att Amager tog hem matchen med att slå in den avgörande bollen till 13-15.

uppstallningbackspike
Efter den matchen fick vi 10min att ladda om innan det var dag att spela semifinal. Som gruppettan fick vi möta den andra gruppens tvåa Korsöslagelse. Vi låg under med 1-5 i första set innan vi kom in i deras betydligt högre tempo, men när vi väl hade kommit igång så kunde vi lägga in ytterligare en växel och därför blev det ganska lätt vinst för oss med 2-0 (25-17, 25-16).

I finalen fick vi möta Rosenlund. De hade inte tappat ett enda set på vägen till final och vi förberedde oss på en tuff match. Och mycket riktigt hade detta lag par spelare som visste hur man slår till en boll men det de inte visste om var att vi kan också slå till bollen och vi har ett kompakt försvar där alla vet vad som ska göras. Efter tre stenhårda spiks från Rosenlund som alla räddades och vi gav tillbaka med samma mynt och vann dessa följande anfall, så försvann lite av Rosenlunds luft och det blev mer en promenads seger i första set för oss.  Efter halva andra sett såg det ut som vi skulle vinna med 2-0 men Rosenlund fann ny luft efter några lätta bollvinster och tog tag i taktpinnen och hann ifatt oss och förbi oss till set vinst 22-25. I avgörande set var det åter vi som ville mest och kunde ganska lätt få matchen där vi ville med tunga servar, bra anfall, block som gjorde djupa sår i Rosenlundsförsvaret och framspel som gjorde att vi alltid hade flera anfallsutvägar. Vi vann setet med 15-8 och en ring med glada hoppande Svedala tjejer firade cupvinsten!

centerblock2

Det var en väldigt nyttig cup för oss där vi trots seger också fick se lite av våra brister och nu har vi 2-3v på oss att rätta till dessa. Det stora pluset går till laget för vi har haft riktigt kul under denna helg, det lilla pluset går också till laget men för vår mottagning/framspel och försvar som var riktigt bra!

Söndagens Svedala spelare blev MM som blev framröstad av laget!  

Av Carro och Lennie

 

6 reaktioner till “B är bäst i Köpenhamn!”

 1. Nutella in my heart <3 jag lovar att jag ska bättra på mina skills att rita. Inga fiskar som liknar spya nästa gång 🙂

 2. braig text. 😀 fin lagbilden blev då. 🙁 jag & emma e ju inte ens beredda. :p haha, nej men dom andra blev super iaf. 🙂

 3. Nutella in MY heart <3 nästan gång får vi köpa en burk till varje spelare:) Man blev ju en hur bra volleybollspelare som helst! Pigg och glad:) haha

 4. Hej!

  Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet ”Nutella”. Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

  Använd länken nedan för att delta!
  http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9

  Tusen tack på förhand!

Kommentarer är stängda.