B-laget stod säkert för årets set vänding i hela volleyboll Sverige och 3 mycket sköna poäng till oss!

bild
B-laget

I söndags fick jag uppleva en av de största vändningarna jag har varit med om, i alla fall när det gäller seniorspel, nu är vi ett ungt lag och ibland så funkar allt och ibland funkar inget. Det är som en rolig/jobbig bergodalbanefärd, man bara hoppas att man alltid slutar på toppen och dalarna aldrig blir för djupa..

Laget började vårens seriespel med att ta sig till Helsingborg för att möta det lag som är högst rankat efter höstens spel i vår serie, ett Helsingborg som bland annat har tagit dubbel så många poäng än Svedala under hösten och Svedalatjejerna hade förlorade båda matcherna mot dem med 1-3.

Som matchen slutade så kan man inte mer än vara stolt och nöjd som tränare men det var inte spikrakt idag även om det började så! Samtliga Svedala tjejerna var duktiga i matchen om man räknar bort början och mitten av andra set då man går från stabil set vinst av första set med 25-15, till att få vatten i ögna, kalsup, bottenkänning, slagsida och man sjunker som en sten och förlorade all form av spel, till att sprattla igång igen, fara upp från bottnen som en speedad hungrig haj och slita, jaga och våga som om allt som betyder något stod på spel. Från underläge 3-16 och där båda två timeouterna var förbrukade och alla spelarbyten gjorda.. till en super härlig häftig vinst med 25-23 och jag tro ingen i hallen fatta vad som hände. Egna tankar var bara vi får två siffrett.., skönt med 15p.., riktigt bra kämpat vi har nu 19p vilket är helt okej siffror tanke på starten.., till wow detta kan vi vända!! Till YESSSSS!!! Efter den comebacken av tjejerna i andra set rest sig aldrig Helsingborg utan tredjeset slutade 25-20 till oss. Och vårens 3 första poäng var klara och detta mot ett topplag!

Ska man nämna tre spelare så tycker jag att vår unga passare Michelle Andersson ska ha störst eloge endast 14jordsnurr och hon fixar det riktigt bra som passare, hon har lärt sig otroligt mycket under det året hon spelat (det är nästan på dagen ett år). Sen är det lagkapten Fanny Glanzelius endast 16 bast som spelar verkligen ett moget spel och får spela på lite ovan position idag som hon fixar bra och gör bland annat 9 serveess med sin hoppserve. Och tillsist en saknad pusselbit och en spelare som alla lag vill ha i sitt lag, Josefin Karlsson ”åldersdamen” i vårt lag i alla fall men är fortfarande ung. Gör comeback och ser till att ett lugn infinner sig och inga unga nervösa ”galopphästar” far runt.. Spelar som om hon inte gjort något annat under sitt uppehåll och är anfallsbäst i laget!

I arkivet: Har ett minne om att vi lyckades vända ett avgörande set till 15p i en kvartsfinal för många många år sen med ett ungdomslag, 86/87:orna, i 3 Kungaslaget i Kungälv mot Ljungby. Vi låg under med 3-11 och vi vann det setet.. 15-12, 15-13?? Vet att Karin Regen (nu Morwing) var en stark bidragande orsak att vi vände då, sa då till laget -tro på det och inte fega.. och valet blev förbannat hårt! 🙂 Då var jag lika glad och stolt över mina spelare som jag är idag!!!