B-laget tog poäng på Lund i torsdags!

Det var en match där vi visade vår bästa sida men även vad som händer om man inte trycker på hela tiden! Första setet vanns med minsta marginal, 25-23, efter att vi haft några poängs ledning tidigt men där vi nästan slutade spela när 20p passerades, men vi kunde hålla ut och vinna setet.

Andra set var precis tvärtom där Lund var de som hade försprånget och vi fick jaga, Lund fick rättvist setvinsten med 25-22.

Nästa set blev ett spel mot ett “mål” och Svedala tjejerna kunde verkligen spela ut och visade att de besitter en hög nivå och kan totalt utmanövrar lag i sina bästa stunder. Fina 25-10 slutade tredje setet till Svedala!

Efter så klara siffror så kan man tro att det ska bli en promenadseger och det är bara att serva och så löser sig allt.. Men när man bara har unga spelare (idag en snitt ålder på 16år) så går spelet upp och ner och inte alltid så lätt att förstå varför det blir som det blir. För ena stunden är man kung och klart bäst, för att några bollar senare får matchen ny skepnad, då det utspelta laget blir bättre ,vill mer, får flyt och man själv tror att man bara ska spela klart matchen, så går setet åt andra hållet. Precis så blev det fjärde setet och Lund var mer hungriga och vann åter rättvisst setet med 25-16.

Ett femte set och allt skulle avgöra vem som skulle få bonus poängen, tyvärr så ger vi bort några poäng, kämpar nästan ifatt, för återigen ge bort poäng, samtidigt som Lund gör några bra räddningar och spelar över några svåra bollar som vi blir lurade av. Setet blir jämt 15-13 till Lund men vi var 4 poäng efter när det var dags för matchbollar.. Och till sist lyckades Lund lägga undan en boll som vi inte får kontroll på..

Vild glädje i Lund för deras 2p och vi får 1p och inte lika glada.. Vi får fortsätta försöka få ordning på detaljer och att vi måste lära oss att vi inte har råd att sluta spela som ett lag mot seniorlag, för det straffar sig!

Plus till Ellen N som passar riktigt bra idag, och även till våra unga spelare framförallt Olga T som spelar mycket men även Julia L och Isabelle B alla födda 2000 som kom in och gjorde bra ifrån sig på denna nivå

Poängbäst i Svedala

Ottilia F 27p

Sanna H 17p

Fanny G 15p

Poängbäst i Lund (enligt Lund)

Linda B 9p

Hedda E 8p

Helena T 7p

Svedala B – Lund 2-3 (25-23, 22-25, 25-10, 16-25, 13-15)

Publik 28