Beachvolley framgångar för Julia L och Olga T på SM!

Svenska Mästerskapen i beachvolley som går i Falkenberg var det idag dags för klassen under 17år att spela gruppspel! Hela 49 lag från hela Sverige gör upp om mästartiteln!

Ett av lagen är från Svedala Volley och det är spelarna Julia Ludvigsson och Olga Thulin. Båda är födda 00 och det är deras första sommar som de spelar ihop och i Julias fall även första sommaren som hon spelar beachvolleyboll överhuvudtaget! Svedala tjejerna har tränat bra ihop under den senare delen av sommaren och utvecklingen ser riktigt bra ut! Under SM har målet varit att utnyttja sina starka sidor och inte alltid spela snyggt utan hellre vinna poängen och såklart kämpa på allt!

Dagens 3 matcher i gruppspelet började med en kalldusch mot ett lag med spelare från Habo (utanför Jönköping) och Ymer (Borås) och setförlust med förkrossande 7-21, men när nervositet lagt sig så spelade man upp sig och även om det även blev en ny förlust i andra set så var siffrorna nu spännande 22-24 mot laget som sen även vann gruppen.

Andra matchen blev en ny rysare mot sjunde seedade laget på SM, från Göteborgs Beach Club. Man förlorade knappt första set med 19-21, men där man sen kunde vända och vinna det andra med 21-17 och man vinner sen lätt tredje med 15-7. Och första matchvinsten på SM var bärgad! Mycket vild glädje och en lättnad att all träning har givit resultat och att man har visat att man kan även på SM och inte bara under alla träningarna man har genomfört.

Tredje matchen var man aldrig hotad utan man vinner med klara 21-12, 21-14 mot ett lag ifrån Sollentuna. Och om man var glada efter första vinsten så var detta ännu bättre, för tack vare vinsten så är man nu vidare i SM och ska i morgon lördag spela 16-dels final.

Det blir då en tidig match redan kl:08:00 och det blir ett härligt tufft lokalderby mot ett lag som har en spelare från Malmö och en från Ystad, och som vann sin grupp lätt.

Beachvolley Julia_Olga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi håller tummarna för en bra match och heja Olga och Julia! 🙂

//Lennie