Berg och dalbana för elitlaget

 

Elitlaget var den gångna helgen i Bröndby , Danmark och spelade en försäsongsturnering. Laget vann två matcher och förlorade två.

Tjejerna inledde på Fredags kvällen med att besegra danska Lyngby med 3-2 i en match där Svedala stod för en hel del misstag de två inledande seten som man förlorade. Laget spelade dock upp sig och visade god moral när man kunde vända och vinna matchen.

På Lördags morgonen var det danska Holte som stod för motståndet. I denna match var det de yngre spelara som fick förtroendet . Efter en nervös och spänd inledning så spelade man upp sig och visade den potential som finns hos dessa spelare. Det blev förlust i set ett och tre men vinst i set två.

I Lördagens andra match var det en repris på samtliga titelmatcher från förra säsongen när Hylte/Halmstad stod för motståndet. HH var klart bättre för dagen i alla moment och kunde enkelt vinna med 3-0 i en mtch där spelet kollapsade totalt för Svedala tjejerna.

I Söndagens placeringsmatch besegrades Köge med 3-0 efter en stabil insats från tjejerna som visade upp ett betydligt bättre spel och geist i denna match jämfört med matchen mot HH.

Totalt sett bjöd helgen på en riktig spelmässig berg och dalbana. Spelartruppen är ung i år och lite orutin lyser igenom ibland. Det finns dock en stor potential i laget.

Nu väntar två veckor av träning innan Elitseriepremiären mot Gislaved på hemmaplan den 18 Oktober.