Bortaförlust för elitlaget

elit8

Elitlaget kunde inte pressa hemmalaget Örebro i Lördagens bortamatch och fick se sig besegrade med klara 3-0.

Förutom tiotalet bollar i slutet på det andra setet och sju-åtta bollar i mitten på det tredje så hade Svedalatjejerna en riktigt tung och dålig dag på jobbet. Man servade alldeles för enkelt och det gjorde det väldigt lätt för Örebro att spela ut sitt anfallsregister.

Örebro kunde enkelt vinna det första setet med 25-13 . Efter en jämn inledning på setet var det Örebro för hela slanten och ett passivt Svedala var aldrig med i matchen.

Det var Örebro som inledde det andra setet bäst och kunde tidigt rycka åt sig en ledning som växte fram till 17-9 som blev till 21-14 innan bortalaget vaknade till liv . Under en period lyckades Svedala sätta lite bättre press på Örebro med serven och visade lite attityd och inställning . Detta gav resultat och man närmade sig i poängprotokollet men avståndet var för stort och Örebro kunde vinna setet med 25-22.

Även i det tredje setet var det Örebro som tog kommandot och gick fram till en tidig 11-5 ledning som man sedan kunde förvalta genom hela setet fram till 25-18.

På det hela taget var det en blek insats från Svedalatjejernas sida med för många enkla misstag och dålig servepress. Detta till trots så blixtrade man till med en del bra aktioner .