Bortaseger

elit22

Elitlaget inledde elitseriespelet efter juluppehållet på bästa möjliga sätt med en 3-0 seger mot Sollentuna på bortaplan.

Det var Svedala som inledde matchen bäst och tog en tidig ledning som man lät Sollentuna jobba ikapp till 9-9 innan man på nytt tog kommandot och kunde hålla en stabil ledning genom hela setet . 25-20 till Svedala.

Det andra setet inleddes med en kavalkad av servemissar och lagen följdes åt till 9-9 innan Svedala återigen tog kommandot och kunde precis som i första set hålla en stabil ledning genom setet. 25-17 till Svedala.

I det tredje setet tog Svedala tjejerna kommandot direkt och tog en klar ledning . Allt efter setet gick så släppte man in Sollentuna mer och mer i matchen och vid 19-19 var det helt jämnt. Svedala tog sedan kommandot igen och tog en 23-19 ledning innan man återigen gav Sollentuna chansen att komma tillbaka . Till slut var det Svedala som var starkast och kunde vinna setet med 27-25.

Svedala tjejerna spelade så länge man behöll koncentration och fokus stabilt och bra men tyvärr så tappade man fokus lite för ofta och gjorde för många enkla misstag . Som vanligt visade tjejerna dock god moral och hanterade de avgörande lägena bra.