Bortavinst för elitlaget

SVBK Elit säsong 13-14

Elitlaget besegrade på Lördagen elitserienykomlingen Göteborg med 3-0 på bortaplan. Det blev en säker och kontrollerad seger för Svedala utan att spelet lyfte till några högre höjder.

Första set startar jämnt men i mitten på setet tar Svedala kommandot och kan riycka ifrån till en betryggande 6-7 poängsledning. Göteborg tillåts komma tillbaka lite i slutet på setet men setsegern är aldrig hotad på något sätt , 25-19 till Svedala.

I andra set startar Göteborg bra och rycker åt sig en 8-4 ledning som Svedala snabbt vänder till en 16-11 ledning. Ledningen hålls sedan till slutet av setet då Göteborg återigen tillåts komma lite närmare . Setseger 25-21 för Svedala.

I tredje set är det Svedala som rtar kommandot direkt och har en 4-5 poängsledning genom stora delar av setet och kan spela hem setet med 25-21.

Göteborg kämpade på bra efter sina förutsättningar genom hela matchen i sin  hemmapremiär i elitserien.

För Svedala nådde spelet inga större höjder utan laget gjorde vad som krävdes varken mer eller mindre.Känslan var att den lilla extra nerv och tändning som gör att spelet lyfter saknades i denna match. Det kan ju ses som en styrka att vinna matcher utan att spela på topp.

Kristin Carpenter utsågs till Svedalas bästa spelare av arrangörerna.