Bra första set gav mersmak!

Sista hemmamatchen i elitserien mot RIG Falköping gav en heldel positiva svar även om det blev en förlust.

När Svedala tjejerna tryckte på i första set gav det inte mycket utrymme för RIG tjejerna att visa upp sitt fina spel som tagit dem till topp fyra placering i årets elitserie.
Svedala vinner lätt med 25-17 och detta såg riktigt bra ut! Tyvärr hamnar vi lite på hälarna i andra set och väntar på att någon annan ska fixa poängen.. Det som gick nästan av sig själv i första set är mer eller mindre borta och nu får vi slita på allt från den enklaste bollen till den svårast.. RIG vinner både andra och tredje rättvist med 25-17, 25-18 även om Svedala tjejerna glänser till och gör flera riktigt bra handlingar. I fjärde set kommer vi ut igen som i första set och ger RIG rejält motstånd. Vid ställningen 20-16 till oss fastnar vi och RIG tjejerna tar för sig och gör det svårt för oss. Det är nog här den stora skillnaden är idag mellan lagen, vi blir lätt passiva när det drar ihop sig medan RIG går för det.. tyvärr förlorar vi setet med 23-25 och matchen med 1-3..

Vill nämna våra tre mottagare lite extra, första är Amber Ridens, som gör en riktigt bra servematch med flera ess, och riktigt hårda poänggivande spikes på sin kant, stabil i mottagning. Andra är Josefin Karlsson som drar ett tungtlast i vår servemottagning och defens, tar inte flest poäng på sin kant men är även hon en riktig hardhitter (Eller hur Sara 😉 Tillsist är det Mikaela Carlstedt vår libero som gör alltid bra ifrån sig, snabb som få och riktigt bollsäker. Ni är vår ryggrad och ni gör ett riktigt bra jobb!!

Tycker att hela laget tar ytterligare kliv framåt och vi har nu en bra grund att komma in i elitseriekvalet, som börjar nästa helg, borta mot Göteborg. Ska bli kul att få se vart vi står gentemot den Allsvenska vinnaren!

Passar även på att önska RIG Falköping lycka till i slutspelet, speciellt till våra Svedala tjejer Alexandra Lazic, Rebecka Lazic och Victoria Larsson som är starkt bidragande orsak att det går så bra för deras lag och det tycker vi i klubben är jättekul!

PS: Flera bilder från matchen finns i vårt bildgalleri