Bra start på 2016

elit24

Elitlaget startade det nya året på bästa sätt på Onsdags kvällen när man besegrade danska liga tvåan Holte på hemmaplan med 3-1.

Det var hemmalaget som kontrollerade första set genom att snabbt skaffa sig en tre poängs ledning som man sedan förvaltade fram till 23-17 innan Holte kunde snygga till siffrorna i slutet av setet. Setvinst till Svedala 25-22.

Andra set startade katastrofalt för hemmalaget som inte lyckades med någonting i början på setet. Holte kunde går fram till en 7-0 ledning innan Svedala tjejerna vaknade till något. Hemmatjejerna visade dock på bra moral och jobbade sig sakta men säkert in i setet men avståndet var för stort. Setet till Holte med 25-21.

Svedala inledde det tredje setet bäst och skaffade sig en liten ledning men i mitten på setet var det Holte som tog kommandot mot ett passivt spelande Svedala. Holte drog ifrån till en 22-16 ledning innan Svedala tjejerna iscensatte dagens stora comeback och via 20-23 lyckades vända setet till seger 25-23.

I det fjärde setet var det återigen Holte som tog en tidig ledning med 4-0 innan Svedala vaknade till igen.Lagen följdes sedan åt med en liten Holte fördel fram till 19-17. Även i detta setet kunde sedan Svedala vända och vinna setet med 25-21.

Matchen bjöd stundtals på bra spel men också en del misstag. På det hela taget en typisk första match efter juluppehållet med lite svajigt spel och en del onödiga misstag från hemmalaget sida. Svedala tjejerna visade dock som vanligt god moral. Matchen var definitivt en bra värdemätare och förberedelse för GP den kommande helgen.