Bronsmedalj på Ungdoms GP i Katrineholm!

Det var mitt tredje år, som jag åkte till Ungdoms GP:et i Katrineholm med ett lag från Svedala. Denna gång var det flickor, födda -89 tur att bekänna färg, mot de bästa lagen i Sverige. (De sex bästa föreningarna i Sverige på ungdomssidan, uttagna U19 SM året före)

Historiskt har vi (inte?) fått några större framgångar (läs då medaljer) med denna årskull, så det var med inga större förväntningar när vi åkte till Katrineholm. Laget bestod av spelare från 3 olika lag: från RIG – Lovisa , Julia , Elit-laget- Sara , B-laget-Anna, Sofie, Marie, Maria, Malin.

I vår grupp spelade vi mot Vallentuna och Engelholm , där vi gjorde två bra matcher. Vi förlorade mot Vallentuna med 1-2 , och slog Engelholm med 2 – 0 Matchen mot Engelholm var spännande och vinsten i första set med 25-23 var avgörande för matchen. Vår passare Marie överraskade mig positivt i matchen, samt Lovisa och Sara var dominerande som centrar. Vi var i semifinal!!!

Vår semifinal mot Gislaved förlorade vi med 0-2 , där tjejerna inte kom upp i samma fina spel som i gruppspelet…men Gislaved var värdiga segrare, de spelade stabilt och med vassa servar.

Vår bronsmatch spelades mot Team-Valla och kändes på förhand som en väldigt svår match, då Team-Valla har större meriter än oss , U17 guld och U19 brons med deras flickor -89:or. Vi startade inte bra och det blev 9 -25 i första set! Vi ändrade attityd i nästa set, där vi bestämde oss i setpaus att kämpa på varje boll. Anna, Julia och Sofie plockade många bollar i försvar och Lovisa och Sara avgjorde i anfallet. Setvinst till oss med 25 -21 och det blev ett avgörande set som vi vann med 15 -11! Vilken positiv överraskning!
Tack till hela GP laget! Ni kunde verkligen överaska mig med vår placering och vårt spel. Tack till Anders H som hjälpte mig med att ta hand om tjejerna under helgen!

Jag har åkt på många turneringar och värdesätter denna som en av roligaste och med ett av de mest överraskande resultat! Nu laddar vi för U19 och U21 SM! Vi ser framemot fler härliga ungdomsframgångar under 2008!