C-laget kvar i toppen på DIV 3

C-laget spelade en match denna helg, mot LUGI C i Lund.

Denna helg (2008-01-13) så spelade C-laget bara en match och detta mot Lugi C i Lund.

Anders kunde inte vara med, så han hade lämnat över coachandet till mig, Kerstin, som i och med detta blev spelande coach, då jag som vanligt gick som passare.
Matchen blev försenad p.g.a. av att matchen mellan LUGI B och Åstorp drog ut på tiden.

Därför så blev vår match igångsatt utan att lagen fick en ordentlig uppvärmning. Och det var väl därför som det började ganska segt för C-laget.
Första set gick mycket trögt. Var det all julledighet som satt i kroppen? Vi vann till slut med 25-18. Detta fenomen har hänt förr att C-laget börjat mycket trögt.

Inför 2:a set så peppade Kerstin laget, och det gav resultat. Tjejerna tog tag i matchen och visade att de vill vara med i toppen och slåss. Man lade in en högre växel i detta set och vann med 25-13, och i tredje set ytterligare en växel, 25-9.

Det var många missar under matchen. Framför allt servarna. 2 in 1 miss verkade vara det som gällde denna dag. Även individuella, framspelen var inte de bästa och mina pass var inte mycket att hänga i julgranen.
Trots det kunde man ändå hitta vissa positiva glimtar. Nämnas kan Hannas rutinerade insats, visande att man inte måste smasha bollen i alla läge utan det går också bra att placera bollen både mitt på plan strax bakom centerspelaren eller djupt nere på 1:an.
Elin kom in i serven och tog genast 3 eller 4 poäng och dessutom satte en så´n kanonsmash (matchbollen). Det var också roligt att se att bollen fixades upp de gånger Kerstin passade helt åt ….

Eftersom många av de ordinarie spelarna var med på ett U17-U19-sammandrag så hade vi för dagen lånat in Elin L och Emma J. Tack för hjälpen och er insats.
Övriga som var med för dagen var Louise B, Josse A, Susanna K, Hanna L och Kerstin L.

På onsdag (2008-01-16) är det dags för hemmamatch i Sporthallen mot Lugi B, kl 19.00. Så alla som kan: Kom och heja på C-tjejerna.

LUGI C – Svedala C 0-3 (18-25, 13-25, 9-25)