Dags för Ligacup premiär

Svedala Volley tar sig an Hylte/Halmstad Volley  i säsongens första Ligacup match , Onsdag kväll i Svedala sporthall.

Ligacupen är en ny turenring för denna säsong där endast elitserielagen deltar. Syftet med Ligacupen är att lagen ska få chansen till fler täta tävlingsmatcher. Ligcupen inleds med ett gruppspel med tre lag i varje grupp som spelar en enkelserie mot varandra. Svedala spelar i samma grupp som Hylte/Halmstad  och Engelholm.

Hylte/Halmstad som nådde SM final under fjolårssäsongen har inlett årets Elitserie med två raka förluster.H/H har på pappret ett meriterat lag med landslagspassaren Katarina Persson i spetsen och comebackande polskan Ewa Kalinowska samt två amerikanskor , en brasilianska och en spanjorska i truppen.

Svedala har inlett årets elitserie med en hemmaförlust mot  Katrineholm och en borta seger mot Ljungby . I bortamatchen mot Ljungby debuterade amerikanskan Roxy Neely på ett övertygande sätt för Svedala. Roxy tillsammans med sin landsmaninna Hillary Hurley är naturligtvis nyckelspelare spelare för Svedala . Det finns dock en hel del andra spelare att hålla ögonen på i årets Svedala lag som till exempel liberon Josefin Karlsson och nyförvärvet Anna Westerlund. ’

Hylte/Halmstad blir en tuff nöt att knäcka för Svedala men efter segern mot Ljungby har laget ett gott självförtroende.