Derbyvinst för Elitlaget

elit20

Elitlaget vann säsongens andra Skånederby när man på Lördagen besegrade Engelholm med 3-2 på hemmaplan.

Efter en jämn start på det första setet var det hemmalaget som tog kommandot och gick fram till 16-11.Engelholm tilläts dock komma tillbaka och kunde skaffa sig ett 19-17 ledning . Svedala svarade dock och setet  var helt jämnt vid 20-20 . Engelholm var dock starkast i slutet på setet och kunde vinna det med 25-21.

Även det andra setet startade jämnt och även i detta setet var det hemmalaget som tog kommandot . Vid ställningen 7-7 ryckte Svedalatjejerna genom sju raka poäng. Hemmalaget behöll sedan kommandot resten av setet som man vann med 25-17.

Efter tio minuters pausen mellan andra och tredje setet var det ett nyvaket Svedala som klev in på planen. Engelholm tilläts ta kommandot direkt och tog snabbt en 9-1 ledning som blev till en 20-9 ledning efter en rad av misstag från hemmalaget. I slutet på setet vaknade Svedalatjejerna till liv något men setet enkelt till Engelholm med 25-16.

Det var ett revanschsuget hemmalag som klev ut på planen för det fjärde setet. Lagen följdes åt genom setet fram till 17-17 innan Svedala skapade ett litet övertag 19-17 som man sedan förvaltade till 25-22.

Det femte setet inleddes jämnt och lagen följdes åt fram till 3-3 innan hemmalaget drog ifrån till 8-4 . Engelholm kom tillbaka till 7-8 innan hemmatjejerna sakta men säkert kunde dra ifrån till 15-10 och därmed ta hem säsongens andra Skånederby.

På det hela taget var det en svängig match där hemmalaget visade god lagmoral som i högsta grad bidrog till segern. Hemmalaget fick ordning på servepress , block och försvar under det fjärde setet och det bidrog definitivt till att man kunde vända matchen till seger. Precis som i de senaste matcherna så är känslan att hemmalaget hade fler verktyg i verktygslådan än motståndarna och det fäller avgörandet.

I Svedala var Mo Simmons poäng bäst . Sophie Ågren fick chansen från start i en tävlingsmatch för första gången i Svedalatröjan och gjorde en bra insats med fem serveess och 44% effektivitet i anfallet.

I Engelholm var Isabella Haak poäng bäst. Hon fick ungefär hälften av Engelholms pass , gjorde ungefär hälften av laget poäng och hade över 50 % anfalls effektivitet .