Derbyvinst för Elitlaget

VsEVS

Skånederbyt slutade med 3-1 vinst för Elitlaget mot Engelholm efter en lysande  vändning efter ett svagt första set.

Engelholm inledde matchen bäst och hemmalaget såg i det närmaste nyvakna och chockade ut  i det första setet. Bortalaget tog snabbat en sex poängs ledning och fortsatte sedan bara att dra ifrån fram till setseger 25-13.

Efter det första setet var det nog få som trodde på hemma seger och tjejerna var riktigt besvikna över sin insats i första setet.

Även i det andra setet så tog Engelholm komamndot i starten på setet och hade några poängsledning (16-13) i mitten på setet men hemmalaget hade bestämt sig för att inte ge sig utan motstånd och kunde vända på steken till 21-20. Slutet på det andra setet blev dramatikst där bägge lagen hade chansen att ta hem setet men hemmatjejerna visade mental styrka och kunde vinna setet 28-26.

Tredje set börjar jämnt och bortalaget har en 8-7 ledning innan Svedala vänder och rycker till sig en 16-11 ledning som blir till 21-13 och så småningom till säker setseger med 25-15.

Lagen följs åt i inledningen av fjärde set men hemmalaget skapar ett par poängs ledning , 16-14, som växer till en 21-16 ledning. Hemmatjerna kan sedan hålla undan till en 25-19 seger och den fjärde raka segern i Elitserien är bärgad.

Detta var en riktig laginsats där alla i laget i allra högsta grad bidrog till segern. Elin Albertsson fick pris som bästa spelare och Hillary Hurley var poängbäst i hemmalaget.

I Engelholm gjorde liberon Verena Rizzoll en lysande insats och fick välförtjänt priset som bästa spelare i bortalaget.

Nu väntar NEVZA Club Championships för hemmalaget kommande helg i Holte , Danmark.