Dubbla elit matcher i helgen

Det är dubbla matcher som står på schemat för Svedalas elit damer den kommande helgen.Lördagen den 26/1 kl.15 tar man emot RIG Falköping i SPothallen och på Söndag spelar man mot serieledande Katrineholm på bortaplan.

På Lördag  kommer RIG Falköping på besök till Sporthallen , Svedala. RIG ligger på 7:e plats i tabellen medan Svedala huserar på 6:e plats men bägge lagen har 11 poäng.  Höstens möte med RIG på bortaplan slutade med en 0-3 förlust för Svedala i en match där de två första seten var väldigt jämna och kunde ha slutat med Svedala vinst men RIG kunde avgöra i slutet på seten . RIG har så här långt denna säsong varit ojämna och blandat bra insatser med sämre och det är svårt att veta vilket RIG man får möta från match till match.I RIG finns Svedala bördiga Victoria Larsson och de stora poänggörarna i RIG är Madeleine Green och Nellie Fredriksson som båda har meriter från damlandslaget . I Svedala är det viktigt att fortsätta på den inslagna vägen och plocka poäng i striden om en slutspelsplats. Serve och servemottagning kommer säkerligen bli avgörande faktorer , som så ofta , i Lördagens match.I Svedala handlar det som vanligt om att genomföra en bra laginsats och gör man det så har laget visat under säsongen att man håller en bra nivå och är svår slagna.

På Söndag är det bortamatch mot serieledande Katrineholm som står på programmet. Detta blir naturligtvis en riktigt svår uppgift för Svedala då Katrineholm har hållt en hög jämn nivå hela säsongen. Om Svedala ska lyckas störa Katrineholm så krävs det att alla spelare genomför matchen på toppen av sin förmåga och att man gör en riktigt bra laginsats.

 

Vi hoppas som vanligt att vi får ett rejält publikstöd i hallen på Lördag som hjälper laget att fortsätta den positiva säsongen.