Dubbla elitseriematcher

Elitlaget tar sig an Engelholm i ett skånederby på Fredag kväll kl.19 och Gislaved på Söndag kl.15 . Bägge matcherna spelas i Svedala sporthall.

Engelholm har inlett årets säsong med 3 segrar och 1 förlust i elitserien samt 2 segrar och 1 förlust  i NCC, nordiska klubb mästerskapen, gruppspelet . Laget har haft stor spelaromsättning inför denna säsong och har en hel del nya spelare i truppen. Lisa Franze och Emma Bengtsson har gjort comeback och man har hämtat in passaren Joanne Morgan från England, Jitka Mezerova från Slovakien och Marijana Basic från Serbien. Vidare har man också flyttat upp ett antal egna yngre spelare till elittruppen. Engelholm har ett riktigt starkt lag men är kanske inte riktigt lika samspelta som man är van att se Engelholms lag vara .

Hemmalaget kommer till match med stärkt självförtroende efter bortasegern mot Sollentuna efter en riktig kämpainsats.Det gäller att laget klarar av att spela på allra högsta nivå genom hela matchen för att kunna pressa Engelholm.

Söndagens motståndare Gislaved var fjolårssäsongens överraskingslag när man bland annat tog sig till GP slutspelet och slog ut Engelholm i SM kvartsfinalen. Denna säsong har börjat betydligt mer mediokert för laget som som så här långt har 1 seger och 4 förluster i årets elitserie. Gislaved har behållit i stort sett hela truppen från fjolårs säsongen och fyllt på med en fjärde utländskspelare i passaren Amy Nokes. Spelare att titta lite extra på i Gislaved är den hårtslående spikern Whitney Johnson och spänstfenomenet Amanda Hill.

Det är två intressanta och viktiga matcher för elitlaget då vi vill bygga vidare på förra helgens seger och fortsätta skapa förutsättningar för en bra säsong.

Volleyboll Söndag

Det finns chansen att göra Söndagen till en riktig volleyboll Söndag då herrlaget spelar hemma match i Division 1 mot serieledande Lund B kl.12.10.

Vårt unga dam B-lag tar sig an Vindrarp kl.17.45 också det i Division 1.

Alla matcher spelas i Sporthallen.

 

En kommentar till “Dubbla elitseriematcher”

  1. Vi är ett gäng som dyker upp och hejar på er i helgen! Ser fram emot en härlig volleyboll helg med många sköna vinstpoäng till Svedala! Heja Svedala!

Kommentarer är stängda.