Elitlaget förlorar seriefinal

993708_587124878003795_774068688_n

Elitlaget förlorade Söndagens tidiga seriefinal på bortaplan mot Hylte/Halmstad med 3-2 efter att ha tappat en 2-0 ledning.

Svedala inledde matchen bäst och tog en 8-3 ledning innan HH kom tillbaka och vände till 16-14 ledning. Tjejerna vände dock på steken igen och kunde säkert glida ifrån till en 25-21 seger i första set.

I andra set följs lagen åt fram till 20-19 ledning för Svedala innan tjejrna kunde glida ifrån till 25-19 i Kristin Carpenters serve.

I tredje set är det HH som rycker i mitten på setet och går fram till en klar ledning , 17-12 , innan Svedala sakta men säkert börjar knapra in på underläget. Närmare än 17-19 kommer man dock inte och HH kan spela hem setet 25-18.

I det fjärde setet följs lagen återigen åt genom i stort sett hela setet. Svedala har ledningen med 19-17 innan spelet går i baklås för tjejrna och HH kan vända på steken och vinna setet med 25-20.

HH tar greppet direkt i det femte setet och tar snabbt en 6-1 ledning och Svedala får jobba i uppförsbacke resten av setet och kan inte riktigt återhämta sig efter dtarten på setet. HH kan spela hem setet med 15-10.

Svedala tjejerna gjorde en riktigt bar insats framför allt i de två första seten där man satte press på HH och utnyttjade deras svagheter. I tredje set sjönk enegi nivån och man tappade fokus en del och satte inte samma press på HH vilket gav dem luft under vingarna. Då HH är ett lag som spelar på ett sätt där energin i laget är en viktig komponent så är det farligt att bjuda in dem i matchen vilket var det som hände.

Även om besvikelsen var stor i Svedala lägret så fick man trots allt med sig en poäng i denna svåra bortamatch.

Kristin Carpenter fick pris som bästa spelare i Svedala och visade återigen att hon är elitseriens bästa passare. Anna Westerlund gjorde en mycket bra match , speciellt de inledande seten , och blev bästa poäng plockare i Svedala med 17 poäng.

Nu väntar semifinal i Ligacupen för elitlaget på Torsdag då man åker till Gislaved.