Elitlaget spelar NEVZA Club Championships

IMG_0321

Svedala Volley har blivit erbjudna och accepterat en plats i säsongens NEVZA Club Championships (NCC). Gruppspelet spelas i Holte , Danmark 1-3 November.

Lindesberg har valt att dra sig ur årets NCC och då fick Svedala Volley frågan av SVBF om man kunde tänka sig att ersätta Linde i turneringen och efter moget övervägande så har klubben valt att tacka ja till detta erbjudande.

NEVZA , Northern European Volleyball Zonal Association , inkluderar Sverige , Norge , Danmark , Finland, Island, Grönland , Färöarna samt England. I årets NCC för damer deltar lag från Sverige , Danmark , Norge samt Island.

Svedala är lottad i en grupp tillsammans med danska Holte och Frederiksberg samt Isländska Throttur. Gruppspelet avgörs i danska Holte 1-3 November.

Detta är första gången i klubbens historia som man deltar i en officiell internationell tävling.

”Detta ligger helt i linje med våra , klubbens, ambitioner. Att delta i NEVZA har inte varit något mål i sig för klubben men att kunna erbjuda våra spelare utvecklande matcher är en viktig ambition som klubben har och det är det som NEVZA ger oss ” säger sportchef Jörgen Larsson. ”Deltagande i NEVZA är också ett sätt för oss att stärka vårt varumärke . Detta ger oss möjligheten att ytterligare stärka och utveckla vår verksamhet och då inte minst vår ungdomsverksamhet som är en väldigt viktig del av klubbens verksamhet och basen till vår elitverksamhet. När också förutsättningarna var fördelaktiga så valde klubben att tacka ja till erbjudandet”

Svedala inleder mot Isländska Throttur Fredagen den 1 November för att sedan möta Frederiksberg på Lördagen och sedan avsluta mot Holte på Söndagen.

Det blir en utmaning för elittjejerna och tre kvalitets matecher på tre dagar.