Elitlagets säsong är över

1517606_686837548028015_1488118004_n

Det har nu gått några dygn sedan säsongen tog slut för elitlaget i och med förlusten i den tredje SM finalen och som vanligt är det en känsla av tomhet efter säsongen tagit slut. En viss besvikelse finns också där efter final serien , det är aldrig roligt att förlora. När vi summerar elitlagets säsong med lite distans om några veckor har säkert den känslan lagt sig . Det har varit en fantastisk säsong där laget och även klubben i stort har haft en fantastisk utveckling .

Så här inte allt för långt efter säsongslutet så är det tre höjdpunkter som finns på näthinnan :

* GP vinsten

* Vinsten i tredje SM semifinalen då finalplatsen säkrades inför en fulltalig hemmapublik

* SM final 2 inför en full packad Sporthall . Det har inte hänt ofta , om någonsin , att man har varit tvungen att stoppa folk i dörren i Sporthallen eftersom man inte får ta in mer folk. En fantastisk upplevelse.

Dessa tre höjdpunkter och hundratals andra stora och små händelser under säsongen är det som gör det värt att lägga de hundratals timmar som krävs varje säsong.

Luke har gjort ett fantastiskt jobb med laget under säsongen och gruppen har utvecklats både som lag och individer under hans ledning. När säsongen startade var det inte många som förstod vad vi hade på gång och trodde att vi skulle nå så här långt utom vi själva , och faktiskt våra final motståndare HH:s coach P-A Sääf som tidigt varnade för oss.

Luke och tjejerna ska ha ett stort tack för en otrolig säsong och all den tid de lagt ned för att nå så här långt. Den attityd , vilja och glädje ni visat på träning och match har varit fantastisk. Ni har visat att om viljan finns kan man nå hur långt som helst !!!!

Som sportchef är det ju extra roligt att se när pusselbitarna i ett lagbygge faller på plats .

Alla som jobbar i det mer eller mindre tysta med matcharrangemang och allt annat runt elitlaget ska också ha ett stort tack. Utan er skulle inte laget kunna prestera på den nivå det gjort denna säsong.

Klubbens styrelse ska också ha beröm och tack för allt det arbete de lägger ned och för att styrelsen vågade ta de beslut som krävdes när denna resa inleddes för ett och ett halv år sedan . Utan styrelsens stöttning hade inte denna resa gått att genomföra och den är långt ifrån slut än .

Det också otroligt viktigt för klubben med det stöd vi får av Svedala kommun och alla våra sponsorer utan ER så skulle vi inte kunna vara med i toppen och konkurrera.

Jag vill också tacka Luke och Lennie för ett mycket bra samarbete under säsosngen.

Jobbet inför nästa säsong är redan sedan länge igång och nyheter kring detta kommer att komma inom en inte allt för lång framtid.

Resan fortsätter !!

//  Jörgen Larsson , Sportchef Svedala Volley

 

En kommentar till “Elitlagets säsong är över”

  1. Grattis till en fantastisk säsong, ingenting kan förringa det arbete som ni gjort. Stor utveckling som sagt både lagmässigt och individuellt. Men jag håller inte med om att ingen trodde på er innan säsongen 🙂 Alla visste att ni hade gjort ett jättebra värvningsarbete och att ni hade ett av de absolut bästa lagen på pappret också! Men det räcker inte utan man ska få ut den potentialen också och det har ni fått! Stort grattis

Kommentarer är stängda.