Elitseriepremiär

elit1617

I morgon Lördag är det äntligen dags för premiär i Elitserien för Svedala Volleys elitdamer när man på bortaplan tar sig an Gislaved.

Helt ny trupp

Svedala har i stort sett en helt ny spelartrupp, 8 av 10 spelare är nya , denna säsong och man har även en ny tränare i belgaren Sebastien Bougeatre. Försäsongen har gett blandade resultat och insatser vilket man kan förvänta sig med tanke på det stora antalet nya spelare.

” Vi har haft en lite större spelaromsättning än vad vi hade önskat oss men samtidigt har vi fått ihop en stark trupp. Det kommer sannolikt att ta lite tid innan vi får ihop spelet till 100% så vi behöver ha lite tålamod i säsongsinledningen.” säger Svedalas Sportchef Jörgen Larsson.

Motståndarna

Gislaved har precis som många andra klubbar tappat en del spelare men har en stomme kvar från förra säsongen. Man har värvat tre nya utländska spelare i Alexandra Vajdova ,Maddie Mahffey och Hannah Tedrow som med största sannolikhet kommer att bli väldigt viktiga för laget.

Om matchen

Svedala och Gislaved har mötts ett stort antal gånger den senaste tre säsongerna och de flesta matcherna har slutat med Svedala vinst. Förra säsongen möttes lagen sju gånger i tävlingssammanhang och Svedala segrade vid sex tillfällen.

” Eftersom det är premiär så är det svårt att veta exakt var vi står just nu i förhållande til de andra Elitserielagen så det kommer att bli en intressant match . Gislaved är starka på hemmaplan så vi kommer att behöva spela på topp för att vinna” säger sportchef Jörgen Larsson.”Laget är tagade och ser fram mot premiären”

 

 

Nyförvärv

Svedala kommer till spel med hela åtta nyförvärv i truppen. Det är de tre amerikanskorna Julia Doyle, Meghan Haggerty och Manyi Ati som alla kommer att bli viktiga pusselbitar denna säsong.

Julia Ludvigsson har plockats upp från de egna leden till Elittruppen.

Liberon Michaela Eriksson kommer in i truppen från Kungälv.

Sofie Frienholt ansluter från Malmö men har sina rötter i Svedala.

Från RIG återvänder Amanda Olsson.

Elin Albertsson gör comeback .

Lägg där till att de två viktiga kulturbärarna i laget liberon Mikaela Carlstedt och Josefin Karlsson är kvar från förra säsongen.

” Det är glädjande att Amanda och Sofie väljer att komma tillbaka till moderklubben. Det är alltid ett gott betyg när spelare vill återvända till klubben. Lägg där till att både Mikaela och Josefin fortsätter vilket är viktigt då de är två riktiga kulturbärare i klubben och laget som i stort sett spelat i Svedala hela sina karriärer. Elin Albertrsson är en spelare som är aldeles för bra för att inte spela i Elitserien och därför är det glädjande att hon valt att spela med oss denna säsong.hon kommer tillsammans med Josefin och Mikaela bli viktiga dearl av laget i år.” säger Jörgen Larsson om spelartruppen.