Elitseriepremiär

Elit1415

På Lördag 18/10 kl.15 är det dags för elitseriepremiär för elitlaget. Efter fjolårets succé säsong som slutade med SM silver , Ligacup silver och guld i GP så är det nu dags för nya utmaningar när Gislaved gästar Svedala Sporthall på Lördag.

Hela sex nya spelare finns att räkna in i truppen denna säsong , däribland tre nya utländska spelare Autumn Wedan , Holly Franks och Marissa Collins . Jessica Nilsson och Elin Wallington kommer till klubben efter tre år på RIG i Falköping och Malina Fransson ansluter från Norsjö.

Kvar sedan fjolåret i truppen är Mikaela Carlstedt , Caroline Wallin , Filippa Hansson , Johanna Falk , Viktoria Nordström och Ellen Nilsson.

Försäsongen har bjudit på blandade resultat och insatser men laget har utvecklats i rätt riktning inför seriestarten.

”Vi har haft en lite större spelaromsättning än vad vi hade önskat. Väljer man att värva utländska kvalitets spelare så får man räkna med att de går vidare till större ligor än den svenska.Tyvärr så har vi tappat några av tongivande svenska spelarna av olika anledningar och det är naturligtvis olyckligt. Det innebär att andra får chansen att kliva fram och visa vad de går för denna säsong. Vår trupp är ung och lite orutinerade men har en hög potential ” säger sportchef Jörgen Larsson .

Lördagens motståndare Gislaved inledde elitseriesäsongen på Torsdagskvällen med en förlust på hemmaplan mot Göteborg med 2-3.

 

Nytt elitserieformat    

Elitserien är i år indelad i två derbygrupper , norr och söder , där lagen möter varandra 4 gånger under säsongen medn man möter lagen i den andra derbygruppen två gånger , totalt 26 omgångar. Alla resultat räknas ihop i en tabell.

Ändringen har genomförts eftersom en majoritet av elitserieklubbarna vill se denna spelform.