Fem raka vinster i Skånederbyt

semi3b

För femte gången denna säsong besegrade elitlaget Engelholm och säkrade en historisk SM final plats.Svedalatjejerna inledde matchen bäst och tog snabbt grepp om matchen och kunde säkert glida ifrån till setseger 25-15 i första setet.

I andra set var det EVS som tog kommandot och hemmatjejerna inledde väldigt passivt. Svedala spelade dock upp sig ju längre setet led och övertog ledningen vid 23-22. Hemmalaget hade också en setboll vid 24-23 som man inte förvaltade och EVS kunde vinna setet med 26-24 efter slarv från hemmatjejerna.

I tredje setet var ordningen återställd , efter en jämn inledning så tar hemmalaget kommandot och släpper sedan aldrig greppet och i slutet på setet är det inget snack om saken . Setet till Svedala 25-18 .

Fjärde setet följer samma mönster som det tredje med skillnaden att hemmatjejerna tar kommandot lite tidigare i setet och sedan håller undan säkert . Även detta set slutar 25-18 i hemmalagets favör.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en säker seger utan att vara en riktig topp prestation. Det finns helt klart saker som hemmalget kunde ha gjort bättre men det är resultatet som är det viktiga.

Hillary Hurley blev poängbäst i ett hemmalag där alla bidrog till segern . Elin Albertsson fick återigen priset som bästa hemmaspelare och visade återigen att hon är en av de absolut bästa svenska vänsterkanterna i elitserien (om inte den bästa) .

semi3

 

Nu väntar SM final mot Hylte/Halmstad som säkrade sin finalplats genom sin tredje raka vinst mot Linde på Söndagkvällen.