Ellen & Amanda svenska mästare i Beach, FU17!

SM-veckan i beachvolleyboll i Falkenberg inleddes med spel i klassen FU17.

Efter att ganska enkelt ha vunnit alla tisdagens matcher i gruppspelet gick tjejerna vidare till onsdagens slutspel, vilket inleddes med en spännande kvartsfinal och seger med 2-1 mot två Vindrarpstjejer.

Semifinalen mot Andersson/Haak (ÖVK/EVS) vann man på ett mycket övertygande sätt med setsiffrorna 21-12 och 21-10 och våra tjejer var klara för final.

I finalen ställdes de mot Göteborgstjejerna Klara Andersson/Elin Nilsson-Institoris.

Första set vann Ellen och Amanda relativt enkelt med 21-16 efter lysande spel av dem båda. I andra set gick Klara och Elin fram till en stark ledning med 18-10 och var därmed på väg att föra matchen till ett tredje och avgörande set, men genom en makalös upphämtning med fantastiskt spel, där listiga placeringar och starka servar blev avgörande, kunde våra tjejer vända matchen och vinna även det andra setet med setsiffrorna 23-21 och därmed var segern och mästerskapstiteln bärgad.

Stort grattis till Svedalas nyblivna svenska mästarinnor i beachvolleyboll, FU17, Ellen Nilsson och Amanda Olsson!

______________________________________

Under torsdagen och fredagen fortsatte tjejerna med det fina spelet och stod ännu en gång som gruppsegrare, denna gång i FU19.

Efter en stark åttondelsfinal där systrarna Kuné besegrades med 2-1, gick tjejerna vidare till kvartsfinal.

Trots starkt spel i drygt två och ett halvt set orkade våra tjejer inte riktigt hela vägen och det blev förlust med knappa 1-2 i en stenhård match mot Fanny Andersson/Tanja Peltoarvo. Ellen och Amanda slutade därmed på en mycket hedrande femteplats i klassen FU19, en mer än väl godkänd insats i ett tufft startfält.

Svedalatjejerna Ellen o Amanda

 

Skribent: Ann-Marie Bredgren