Förlust för elitlaget i toppmötet

elit5

Elitlaget förlorade på Onsdagskvällen toppmötet mot Hylte/Halmstad på bortaplan med 2-3 efter en jämn och underhållande tillställning.

Det var Svedala som inledde matchen bäst och tog en klar ledning med 6-1 innan HH kom in i matchen. Resten av setet var det trots många långa bolldueller och många chanser för Svedala tjejerna att avgöra bollarna HH för hela slanten . Setet till hemmalaget med 25-13.

Svedala startade även det andra setet bäst och skapade ett övertag som man sedan med viss möda lyckades behålla genom setet. Setvinst till bortalaget 25-22.

Tredje set följde samma mönster som det andra setet . Svedala tog greppet tidigt och kunde behålla det genom hela setet och ta hem setet med 25-22.

Inledningen av fjärde setet var jämnt men i mitten på setet tog Svedala tjejerna greppet och gick fram till en 19-13 ledning. Ett något desperat spelande HH kom dock tillbaka och kunde utjämna vid 20-20. HH kunde sedan avgöra setet mot ett inte tillräckligt tufft spelande Svedala som blev passiva . Setet till HH 25-23.

HH tog greppet om det femte setet direkt och tog fram en 5-1 ledning. Svedala vände dock på steken och tog åtta raka poäng och gick fram till en 9-8 ledning. Lagen följdes sedan åt fram till det att HH kunde avgöra setet med 17-15.

På det stora hela gör Svedalatjejerna en riktigt bra insats i en välspelat och underhållande match. Det finns en massa positiva saker att ta med sig från matchen men det finns så mycket mer att plocka ur laget.

Trots att bortalaget inte gjorde överdrivet många egna misstag så kom misstagen alldeles för ofta vid avgörande lägen . Svedalatjejerna var heller inte tillräckligt tuffa i de avgörande lägena där man blev passiva och försiktiga.