Förlust i tuff bortamatch

Att möta regerande svenska mästarna , Lindesberg , på bortaplan är på förhand en svår uppgift och att göra det med en för dagen tunn trupp gör det u inte lättare. När sedan Hillary Hurley insjuknade natten innnan match så blev inte utmaningen mindre.

Förutsättningarna gjorde att laget behövde formeras om en del och den tilltänkta liberon Mikaela Carlstedt fick spela spiker vilket hon gjorde med den äran och Elen Nilsson fick kliva in som libero för första gången i elitserien. Ellen är en av våra lovande 97:or.

Första set startar helt ok men i mitten på setet kunde Linde rycka till sig en klar ledning och Svedala hade svårt att ta poäng även om spelet var ganska ok.Linde kunde enkelt segla iväg med setet till 25-13.

Efter ett litet samtal om att fokusera på rätt saker i setpausen var det ett helt nytt Svedala som ställde sig på banan i andra set. Svedala pressar Linde till misstag och genom att spela taktiskt smart så håller man jämna steg med Linde genom setet och lyckas rycka till sig en ledning i slutet på setet och skaffar sig setbollar vid 24-22 . Ett par mindre lyckade beslut från Svedala och ett par 50-50 bollar som Linde vinner gör att Linde kan vina setet med 26-24.

I det tredje setet tar Svedala tidigt ett grepp om händelserna och har en stabil ledning större delarna av setet. Linde arbetade sig dock i kapp vid 18-18 och kunde sedan glida ifrån till 25-18 . Svedala hade inte för dagen de verktyg som krävs för att knyta ihop säcken mot ett lag som Linde .

Laget gjorde dock en bra insats med tanke på förutsättningarna.

Roxy Neely fick pris som bästa spelare i Svedala men alla förtjänar beröm för sin insats.

Då omgångens andra resultat gick ”rätt” väg så är Svedala ändå klart för kvartsfinal.