Förlust mot Holte

1390710_588979001151716_1157983488_n

Det blev förlust för elitlaget i sista gruppspels matchen i NCC. Holte vann med 3-0 (25-19,25-22,25-22).

Holte tog greppet om matchen från start och som ”vanligt” var elittjejerna lite trögstartade. Även om Svedala spelade upp sig under första set så kunde man aldrig riktigt hota Holte och setet gick säkert till Holte med 25-19.

I andra set var det återigen Holte som tog greppet och Svedala fick jaga genom hela setet . I detta set satte man press på Holte i slutet på setet men två slarviga misstag från tjejerna gav Holte setet.

Tredje setet följde i stort sett samma mönster som det andra setet. Holte tog ledningen och Svedala fick jaga. I detta set var det aldeles för många servemissar från Svedala som gjorde att Holte kunde vinna setet och matchen.

Holte fick matchen dit de ville medan Svedala inte lyckades genomföra sin gameplan . Kanske berodde det på lite trötthet efter fem matcher på en vecka.

Sammanfattningsvis var det en bra helg med många positiva intryck. Johanna Falk gjorde förmodligen sina bästa matcher i Svedala tröjan . När Josefin Karlsson var sjuk fick Mickaela Carlstedt ta sig an libero rollen vilket hon gjorde med den äran. Elina Andersson-Hellberg visade oanade servetalanger som vi kommer ha nytta av i framtiden. Laget visade också återigen vilken hög nivå det kan spela på.

NCC var inget vi hade planerat för och vi ser det som en ren bonus med fler bra matcher och att för första gången i klubbens historia delta i en officiell internationell turnering.

Nu väntar närmast match i Liga cupen på bortaplan mot Hylte/Halmstad på Torsdag.