Förlust mot Malmös herrlag.

Det blev vår första förlust på över 1,5 år idag när vi inträdde Heleneholmshallen och hade KFUM Malmö emot oss som ligger sist i tabellen.

Det var en jämn match med många inslag av både toppar och dalar för vår del. Malmö höll ett mycket mer jämnt spel förutom i andra setet då vi spelade som bäst. Vi blev framförallt chockade av att se Malmös förbättrade spel i både defense och anfall. Sen var det för mycket slarv från oss alla som gjorde att vi inte kunde ta fram vårt A-game.

Första setet startar väldigt skakigt i servemottagningen och bollar flyger hit och dit. Våra servar är för lätta och Malmös servar pressar ner oss, vilket gör att vi har det svårt med att ”ta plats” i banan. Därför går första setet till Malmö.

Andra setet startar däremot mycket bättre. Efter ett värdefullt taktiksnack ännu en gång så går folk in med en annan attityd och VI pressar med våra servar som gör att dem skakar. Blocket blev oerhört bra eftersom serven pressade Malmö så pass mycket. Nu lyckas vi även att ”ta plats” inne på banan och set 2 går till oss lätt.

Tredje setet så inleder Malmö starkt återigen med sina servar och det är precis som vi har glömt bort set 2. Återigen servemottagning och gratisbollar som inte kommer fram, vilket gör att vi inte kan anfalla. Dock när vi får fram servemottagningen så får vi inget resultat i vårt anfall. Ingen energi eller glädje i laget gör att set nummer 3 går till Malmö.

Fjärde setet så var det vinna eller att förlora. Vi tar in en ny, frisk och positiv energi i laget där vi håller oss jämna inne på banan hela tiden. Blocket och defense blir mer synkat som gör att vi får längre bolldueller mot Malmö. Malmö har förvisso lite tur i sina blockupptäckningar vilket vi inte hade men har lite mer hjärta inom laget som gör att dem vinner det fjärde setet.

Lagets åsikter om dagens match var att vi kommer in i matchen försent. Vi känner att hade vi vunnit fjärde set så hade vi kunnat vinna matchen. Dock måste jag säga att vi känner oss lite pressade eftersom vi har aldrig riktigt varit ”favoriterna” i matchen utan alltid spelat som underdogs. Vi måste jobba mer på vår ”ryggrad” och säkerhet som är servemottagningen/defense, men även att passarna och anfallarna inte slavar med bollen när det väl kommer fram bra framspel.

Vi är även glatt överraskade att Malmö har förbättrat sitt spel och kunde visa en så hög nivå av volleyboll som gör att vi ser våra brister och ska träna på ännu mer för att visa att vi också kan förbättra oss. Vi drar stor lärdom utifrån denna matchen till nästa match då vi spelar mot Vindrarp hemma söndagen den 20 november kl 12.30.