Första månaden avklarad!

Svedala elitlag har nu gjort sin första månad denna säsong och det har varit en tuff månad med många bollträningar och fysiskt tuffa träningar, men även med sjukdomar som har ställt till det lite för oss.

Det positiva är att vi har börjat hitta fram till hur vi ska spela och spelarna har börjat hitta sina positioner. Vår servemottagning är en annan sak vi nöter hårt då den måste funka för vi ska ha en chans mot de övriga elitlagen. Till vår hjälp har vi flera av herrspelarna som bombar oss hårt på träningarna och ska göra oss till ett stabilt servemottagningslag. Det är inget som görs under en månad, men de första stegen är tagna.

En sak som vi inte har löst är vår centerbrist, men problem är till för att lösas, kanske finns det någon där ute som skulle vilja testa elitserien och spela med oss, hör av er till mig i så fall 🙂

Vi har även hunnit spela en träningsmatch mot Gislaved, ett nertränat Gislaved mot ett krassligt Svedala, kändes som oddsen var ganska lika. Och i själva matchen vann Gislaved rättvist!

Matchen mot Gislaved förra säsongen
Matchen mot Gislaved förra säsongen

Nu i helgen beger vi oss till Köpenhamn för träningsläger och spel mot Gentofte. Något som kommer att ge oss ännu mer feedback om var vi står just nu på volleybollplanen men även hjälpa oss bygga ihop ett nytt lag utanför planen

Det finns så klart många fler pusselbitar som ska läggas innan Svedala Volleys elitpussel är helt klart. Ramen börjar dock bli klar, det är de här 1-2 centrarna som saknas och en bonusspelare/spiker som skulle ge oss mer valmöjligheter. Men vi har nu börjat med att fixa till ett bra motiv i vårt pussel och kanske vi kan överraska i årets elitserie!

En spelarpresentation på spelare skulle nu vara på sin plats, men så länge inte allt är helt klart så tycker jag att vi väntar lite till med det. Det närmar sig ändå med stormsteg!

Tydligen ska man nästa vecka vattenkamma sig till en träning, då vi ska ta lag- och spelarfoton : ) Alltid kul hur man ska få en antal tjejer att titta på samma håll under hela 2-3 sek, vet inte hur många misslyckade lagfoton jag äger men varje år finns det som tur är guldkorn  som får symbolisera den säsongen. Och det är rätt så kul att nu i efter hand titta på gamla lagfoton, när halva laget tittar åt fel håll, blundar och gör sina små roliga saker…

Till sist kan jag berätta att Elverket har dragit sig ur Elitserien pga spelarbrist vilket jag tycker är väldigt synd. Detta gör att vi inte kommer att spela första omgången borta mot Elverket. Vår premiär blir istället hemma mot Gislaved lördagen den 23 oktober kl. 15.00 i Svedala Sporthall.

Sett på kort sikt så är det en fördel för oss då vi redan nu har förbättrat oss sedan i fjor i sluttabellen. Men i det långa loppet är det inte bra att klubbar som Elverket/Vallentuna, med sin mycket starka ungdomsverksamhet, inte spelar i elitserien. Likaså måste det bli en katastrof i det långa loppet för de föreningar som inte får fram egna elitspelare. Varje Svedalavolleytjej har nu stigit i marknadsvärde, tillgång och efterfrågan är en bra sak : )

/Lennie