Första matcherna spelade

Elit1415

Elitlaget deltog i helgen i försäsongsturneringen Scandinavian Challenge Cup som avgjordes i Lyngby , Danmark. Detta var lagets första matchframträdande denna säsong och resultatet blev två vinster och tre förluster.

Laget inledde på Fredagskvällen med att möta värdarna Lyngby , som ställde upp med två lag . Efter en tveksam start så lyckades tjejerna vända matchen och vinna med 2-1 (alla matcher spelades i tre set) .

På Lördag morgonen var det Örebro som stod för motståndet. Örebro har ”rustat upp” sin trupp en del denna säsong men har en tunn trupp. Det yngre gardet fick chansen i denna match och spelade stundtals riktigt bra volleyboll men det lite för mycket berg och dal bana över spelet. Matchen slutade med en 3-0 seger för Örebro.

I Lördagens andra match var det Lyngby som stod för motståndet och det blev en match som tjejerna kontrollerade och kunde vinna med 3-0.

På Söndags morgonen var det de danska mästarna från Bröndby som stod för motståndet. Återigen var det  det yngre gardet som fick chansen. I de två första seten var Bröndby lite för starka även om Svedala tjejerna periodvis spelade riktigt bra volleyboll och höll jämna steg med de danska mästarinnorna. I det tredje setet så lyfte sig tjejerna en nivå och satte tuffare press på motståndarna och lyckades vinna setet. Matchen slutade dock med förlust 1-2 .

I helgens sista match var det Lindesberg som stod på andra sidan nätet. Ett Lindesberg som har värvat bra inför säsongen och också behållit stomen i sin trupp från förra säsongen. Svedala tjejerna inledde starkt och dominerade setet fram till en 18-12 ledning för att sedan köra fast helt och tillåta Linde att komma tillbaka in i matchen . Linde avslutade starkt och kunde vinna setet med 26-24. I andra set är det Linde som tar kommandot med Svedala tjejerna kommer tillbaka in i matchen och har flera chnser att avgöra setet innan Linde till slut kan vinna setet med 32-30. I det tredje setet är det Svedala som tar komandot och kan ta hem setet säker. Linde vinner matchen 2-1.

På det hela taget var det en utvecklande helg för laget som spelade bättre och bättre för varje match vilket är precis det vi vill se så här tidigt på säsongen. Även om det blir förlust i matchen mot Linde så pressar man ett betydligt mer samspelt och rutinerat lag så här tidigt på säsongen vilket är possitivt.

Årets trupp är ung och väldigt utvecklingsbar och kan laget fortsätta på den inslagna vägen blir det en mycket intressant säsong.