Första roadtripen för B-laget och Ystad är målet!

Då var det dags att ta fram kudden, ladda mobilen, se vad mamma gjort för matsäck och ta på sig sin bästa åka till bortamatch outfit.. 30min senare ska vi vara på plats i Ystad för match i Västervånghallen! Ett Ystad som vi har möts flera gånger under åren i seriespel men framförallt i ungdomssammanhang. Båda lagen har vunnit viktiga matcher mot varandra och även förlorat lite oväntat..

Bollvinst

Det är med andra ord lag som känner varandra väl och det är alltid lite derbykänsla mot Ystad, på ett väldigt positivt sätt. Alla vill vinna lite extra, det finns alltid lite härlig nerv i matcherna då båda lagen kan vinna även om förhandssnacket säger något annat, och det bästa, “rivaliteten” om man nu kan kalla det för det finns bara på planen, för alla hälsar både före och efter matchen oavsett sitt lags resultat! Härligt!

Vi väntar oss ett Ystad som kommer sätta press i serven och kommer försöka få oss att tappa tålamodet genom försvara sig väl. Något vi har tränat mycket denna vecka på är just försvar och servemottagning och det ser väldigt bra ut, det gjorde det redan förra matchen men ska man vinna matcher så kan man aldrig träna för mycket på en av grundpelarna i volleyboll. Vi ska försöka ge tillbaka med egen servepress, vara bättre organiserade än senast och att vara aggressiva i vårt varierade anfall.

Vi är väldigt sugna att ta våra första poäng men det är säkert även Ystad,.. den där härliga derbykänslan har börjats byggas upp!

Div1 Södra, dam

Ystad – Svedala B Lördag 11/10 kl:13:00 Västervånghallen, Ystad