GP GULD! GP GULD ! GP GULD !

GP3

Elitlaget inledde 2014 på allra bästa sätt genom att besegra Hylte/Halmstad i GP finalen med 3-1 och ta hem det prestigefulla GP guldet .

GP titeln är efter SM titeln den tyngsta titeln i Svensk volleyboll och nu kan Svedala Volley titulera sig GP mästare. Detta var första gången som klubben kvalificerat sig till GP på senior sidan och att som debutanter lyckas vinna är en stor prestation.

Som head coach Luke Reynolds uttryckte det efter matchen ” Detta är betalningen för alla timmar i träningshallen och på gymmet som tjejerna lägger ned”.

GP helgen inleddes i Söndags med semifinal mot Gislaved som till slut vanns med 3-2 efter en riktig ”berg och dal bane match” med bra spel från Svedala tjejerna i första , fjärde och femte set , men mindre bra i resten av matchen. Svedala vinner första set med 25-20 medan Gislaved tar set 2 med 25-19 och 3:e set med 25-23. Tjejerna vaknar dock till liv i set 4 och 5 och visar vilket lag som är bäst genom att vinna med 25-11 respektive 15-5.

I finalen var det återigen Hylte/Halmstad som stod för motståndet. De två tidigare mötena mellan lagen har slutat i HH favör även om det vartit jämna matcher.Denna gång hade Svedala tjejerna bestämt sig för att det var dags för revansch. Direkt i matchinledningen tog Svedala kontroll på matchen och gick fram till en klar ledning ,16-8 , som blev till 21-12 och till slut setseger med 25-17.

Andra set var en betydligt jämnare historia där lagen växlade i ledning med HH i förarsätet oftast. I slutet på setet visar dock Svedala tjejerna att det gäller att vara bäst när det ska avgöras och kunde plocka hem setet 25-23.

I tredje set hamnade Svedala i underläge tidigt och fick jaga genom hela setet. HH kunde spela hem setet 25-19.

I fjärde set rycker Svedala i mitten på setet och skaffar sig en 16-11 ledning som man sedan förvaltar till set seger med 25-17 och vilt segerjubel utbryter.

En av nyckelarna till segern var att tjejerna gjorde ett otroligt bra arbete med att följa den gameplan man kommit överens om och lyckades utnyttja HH:s svagheter.

Josefin Karlsson blev välförtjänt utnämnd till bästa spelare i Svedala . I HH var det Svedala fostrade Victoria Larsson som fick pris som bästa spelare.

Totalt sett så var helgens vinst en riktig laginsats där samtliga spelare i truppen har bidragit till framgången.

En och Anna:n glädjetår fälldes också efter segern .

GP1

GP2