Grand Prix

elit25

Efter gårdagens seger över danska liga tvåan Holte i Öresundsligan så är det nu full fokus på prestigefulla GP för Svedala Volley.

Klubben har kvalificerat sig till både senior GP och ungdoms GP. I ungdoms GP spelar de sex bästa lagen från 2015 års U19 SM och Svedala placerade sig på silverplats vid U19 SM. Klubben har en stark tradition i att kvalificera sig till UGP och har i år , precis som tidigare år , goda chanser att ta en pallplats.

Till senior GP är de fyra bäst placerade lagen efter halva Elitserien kvalificerade och som serieledare är naturligtvis Svedala kvalificerade tillsammans med Hylte/Halmstad , Örebro och Engelholm. Detta är endast andra gången Svedala är kvalificerade för senior GP.

Svedala spelar semifinal på Lördag mot Engelholm i ett nytt hett skånederby. Säsongens derbyn har så här långt varit mycket jämna med varsin 3-2 seger som resultat. Årets GP känns ganska ovisst . De tre ”söder” lagen Svedala, Hylte/Halmstad och Engelholm har mött varandra två gånger under hösten och vunnit ett möte var och det borgar för en spännande GP helg. Både Engelholm och Hylte/Halmstad har också nya utländska förstärkningar på gång in i sina trupper vilket gör det hela än mer intressant.

Svedala tjejerna ser med stor tillförsikt fram mot en intressant och spännande GP helg.

Senior GP kommer att streamas på https://volleykanalen.solidtango.com/live/gp2016 .