Gränsfejd för U17 killar

Det var ett gäng trötta killar och möjligen en ännu tröttare lagledare, som åkte iväg till Moheda i lördags den 15 november. Väl framme så visade det sig att vi kunnat sova en kvart extra för hallen var inte öppen. Våra tillresta U17 spelare från Lund var redan på plats och konstaterade att det var låst…..Var det i den röda hallen som det skulle bli volleybollspel?

 Jo, då snart vaknade det fler och fler killar från Moheda och snart var spelet igång.

Laget från Halland var Falkenberg, från Småland Habo samt Moheda och Skåne representerades av oss och Fäladen. Vi var lite ovana vid hallen i första matchen och baslinjen slutade två decimeter från väggen. Det var lite svårt att känna när bollen skulle gå ut, vilket den inte gjorde förrän den nästan slog i väggen. Vi startade mot Moheda och kom inte riktigt på att bollen kom tillbaka från blocket så där ofta. Vi kämpade inte, som vi kan och det blev en ganska lugn resa för dem att besegra oss med 2-0. Vårt samspel fick vi inte igång så bra i första matchen,så vi hoppades på nya insatser mot Falkenberg. Det är långa grabbar i Falkenberg och det var en hård motståndare för oss, men ändå tyckte jag att vi bitvis spelade mycket bättre än på morgonen. Vi spelade med olika centrar hela dagen, för vi var ett lag med en passare, sex vänsterspikers och en höger. I andra matchen kämpades det för att komma i gång med vårt spel och det lyckades bättre än i första matchen. Vi var alla hungriga och som tur var så kunde ”Bävern” åka iväg och handla på ICA för vi skulle ju spela direkt igen.

Spel mot Fäladen denna gång och även här mötte vi tufft motstånd. Det kändes ändå som att vi ”kan taktiken” mer hos dessa grabbar så vi vågade spela lite mer avslappnat och ibland så glimmade vi till riktigt! Det var fortfarande ”slagsmål” om vem som skulle få spela vänsterkant och Ludde hade bara en önskan; att få vara vänster mot Habo. Och det fick han, så han smashade så han fick ont i armen, och vi tog till slut ett set mot Habo. Det var många goda insatser även om vi inte vann någon hel match, men det här bär vi med oss för att vi ska kunna träna för att kvala till SM i Göteborg genom att förhoppningsvis spela till oss en plats i U17 poolfinalen i Habo. Härligt kämpat av vår alltid löpstarke passare Alex, en strong insats som centrar gjorde framför allt David och Jocke. Stabila servmottagningar stod Henrik och Nils för tillsammans med Jonte och Ludde. Philip gjorde premiär i matchspel och gjorde hjälteinsatser i försvaret och räddade många bollar med briljanta reaktionsinsatser.

Vi var nöjda att det sista som vi tog med oss från Moheda var ett vunnet set, 26-24 mot Habo som sedan blev bronsmedaljörer. Vann gjorde Falkenberg och tvåa blev Fäladen sedan de förlorat ett set mot Habo på morgonen. Vi spelade en serie med 2 sets matcher så det blev fyra matcher för alla lagen och inte så sen hemresa på 25 mil tillbaka till Svedala.

Stort tack till de som körde, Annika, Bävern (Per) och Rejo.

Annette L.