GRATTIS F17 till bronset!

I helgen avgjordes SM i Göteborg för ungdomar födda 1996 eller senare. Våra Flickor 17 deltog där i den öppna klassen, som ett av 20 lag.

Lördagens gruppspel med fyra kanske inte alltför tuffa, men välspelade, matcher resulterade i en komfortabel gruppseger. Här visade alla tjejer att de besitter en enorm spelglädje och dessutom är ett mycket starkt servelag. Alla spelare gjorde mycket bra insatser, men särskilt framträdande prestationer av Ottilia, Fanny, Amanda, Ellen och Hanna.

På söndagen väntade slutspel där våra tjejer först fick ta sig an Gislaved F 97-1 i kvartsfinalen, seger med 2-1 efter ett nervdallrande avgörande tredje set som våra tjejer, efter en stark kämpainsats, vann med minsta möjliga marginal 15-13.

I semifinalen väntade Veddiges bollsäkra lag. Matchen blev oerhört jämn, lagen vann var sitt set och våra tjejer stod inför ännu ett tredje avgörande set. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram, med om än ännu mindre marginal förlorades avgörande set med 17-15.

Naturligtvis blev det stor besvikelse i laget – men vetskapen om att fortfarande ha chans att spela hem en medalj, i A-hallen inför en hyfsat stor publik, piggade upp våra tjejer.

Sollentuna: s F-97 stod för motståndet. Matchen började kalasbra för våra tjejer som tog hem första set med 25-18, men lite oskärpa i avgörande lägen resulterade i setförlust 20-25 och det stod så 1-1 i set. Tredje och avgörande set började rent ut sagt katastrofalt för våra tjejer som inte fick till något bra spel alls. Underläge 5-12, Sollentunas tjejer hade segervittring och våra tjejer hade nästan kastat in handduken – trots ivrigt peppande från ”bänken”. I en sista ansträngning vanns bollen tillbaka av Svedala och en enorm upphämtning startade genom en serveserie som Sollentunas tjejer inte kunde hantera. Spänningen var enorm och nerverna kröp utanpå kläderna på både tjejerna, Lennie och de föräldrar som var på plats. Efter dagens fantastiska prestation av Sanna, med nio (9) servar i rad, vanns setet med 15-12 och därmed var den efterlängtade bronsmedaljen bärgad!

Vi ser med förväntan fram emot SM för F 17 2013…

… vi är på gång…

En kommentar till “GRATTIS F17 till bronset!”

  1. Bra jobbat tjejer! Grattis till bronset! Kämpa på – vi är på gång…

Kommentarer är stängda.