Härlig och viktig derbyvinst för B tjejerna!

Så kom den efterlängtade vinsten och det var mot Ystad som fick se sig besegrade med 3-1! Efter väldigt stabilt spel av tjejerna i Svedala B kunde laget lägga första vinsten i serietabellen. Nu har det bara spelats två omgångar och alla kan fortfarande vinna serien eller ramla ur men en tidig vinst ger alltid lite arbetsro, trygghet i spelet och den där väldigt viktiga glädjen inom laget får en härlig boost! Allt blir lättare med andra ord!

Dagen började annars med att hela Svedala blev strömlöst på de tidiga morgontimmarna och felet var pga större brand/explosion i ett ställverk och detta kan faktiskt vara en av orsaken till vårt fina spel idag.. För det innebar att allt som behövde ström fick ingen inkl telemaster och med det ingen mobiltäckning eller internet… KATASTROF om man frågar den yngre genrationen, framförallt det sistnämnda! Personligen tycker jag att det var rätt trevligt, fler än vanligt var ute i den stora riktiga världen och man pratade med varandra! Men laget tyckte nog att det var extra glädjande när vi lämnade för Ystad och kom till internettäckning och allt som hade hänt i den stora digitala världen fanns kvar trots vår frånvaro i ett par timmar. Väl i Ystad hade vi en samling med mycket skratt, rätt närvaro och en skön vi känsla!

Innan matchen och glädjen var hög!
Innan matchen och glädjen var hög!

Matchen blev nästan som vi trodde, servepress, försvar och kantanfall från Ystad, möjligtvis att servepressen inte alltid var så som vi trodde den skulle vara men ibland kom riktiga kanoner som satte vår servemottagning på prov men tjejerna levererade oftast riktigt bra mottagning. Vi fick själv bra utdelning på vår serve med över 20 serveess, och samtliga spelare tog poäng idag och därav 4 spelare som tog 10p eller mer. Ottilia F var bäst i poängskörden med fina 20p. Riktigt trevligt att vi har sådan bredd i laget och lovar gott för framtiden!

Vi vinner idag för vi har stabilare servemottagning, vår serve ger oftast Ystad problem och vi har fler som kan avgör än i hemmalaget. Det kändes som vi hade kontroll från mitten av seten och kunde vinna de viktiga poängen när det stod och vägde lite i de tre seten som vi vinner. I set 3 som vi förlorar är det lite kaos hos oss där normalt stabila servemottagningen ger bort 5poäng och säkert ytterligare 3poäng efter lite räddningsaktioner och gratisboll till motståndaren. Nu var det riktigt bra servar MEN vi ska inte ge bort så många poäng i samma rotation!!

För den som tycker att statistik är kul så har vår mottagning idag ett snitt på 1,87 och det perfekta är 3,0 som vi alla jagar.. Bäst är Julia O med ett bra snitt på 2,0 på 18 servemottagningar. Ystad gör 9 serveess på oss därav 7 av dem i tredje setet som vi förlorar..

Att hela laget utstrålar glädje idag och det ser verkligen ut som att vi är ett lag som har förbannat roligt ihop! Om glädjen berodde att man pratar med varandra på väg till Ystad för ingen hade täckning på sina mobiler och då är ju mobilen faktiskt mest en dyr och värdelös dörrstoppare som alla tappar snabbt intresset för, eller nyfunnen internet när vi kom till Ystad, eller att vi var taggade för en rolig match eller en kombination av allt, det vet jag inte men laget var på mycket gott humör och visade upp ett mycket bättre grundspel än förra matchen.

Vill avsluta med att berätta att MicMic eller Michelle A som hon faktiskt heter gjorde debut som passare idag och med mer träning så kommer hon behärska detta svåra moment. Och att Olga T, fick den mycket fina och mycket mycket värdefulla interna utmärkelsen för sin insatts i matchen!

Det här kan bli bra, riktigt bra!

Ystad – Svedala B 1-3 (15-25, 20-25, 25-19, 16-25)

Födelsegrisen Ellen och laget bjöds på fika av snälla Julia!
Födelsegrisen Ellen och laget bjöds på fika av snälla Julia!

En kommentar till “Härlig och viktig derbyvinst för B tjejerna!”

  1. GRATTIS TJEJER O LENNIE

    Samt tack Lennie för en superbra artikel

    Världsklass

    Kenneth

Kommentarer är stängda.