Härlig premiärvinst för B tjejerna!

Svedala Volley B åkte till Ystad i lördags för spela säsongens premiärmatch i division 2 Södra.

Vinst med 3-0!!
Vinst med 3-0!!

Laget har varit igång sedan augusti, och består av mycket talang, träningsvilja och ungdomlig entusiasm, där de flesta är under 18år, och många går fortfarande på högstadiet. Men man ska inte luras av åldern, för här har vi säkert flera som kommer spela på ännu högre nivå i framtiden och även bli elitspelare. Laget hade för dagen även några rutinerade spelare med sig som gav vårt lag trygghet och ännu mer spets.

Matchen rivstartade och Svedala var en storlek för stor för ett kämpande Ystad, ett lag med en mix av äldre och yngre spelare. Svedala vann första set med 25-9. Andra set gav en ny vinst med 25-15 och det var egentligen inte förrän i tredje som Ystad börja bjuda upp till dans med framförallt flera bra kantanfall. Men idag var Svedala tjejerna bättre och man vann även tredje, med 25-18. En härlig säsongstart, vinst med 3-0 och 3 poäng in på kontot. 1, 2, 3 Svedala!!!

Alla fick idag speltid i vår stora trupp, hela 14 spelare inskrivna i matchprotokollet och alla gjorde bra ifrån sig! Ett extra plus går till vår nr5 Emma H, en av våra passare, som verkligen var på hugget idag med många serv ess, bra pass och en heldel egna poäng vid nätet.

Att få vinna premiären ger energi och vi har äntligen börjat seriespelet och kan nu släppa försäsong tänket. Vi är taggad att förbättra förra säsongens placering i div2 västra, där vi faktiskt slutade nästsist, men lärde oss mycket. Nu är vi lite äldre (ej tränaren )och har fler träningstimmar bakom oss, så att vara bland topp 3 denna säsongen känns inte helt främmande. Men jobbet ska också göras, och idag gjorde vi det

Nästa match är den lördag den 14 okt, hemmapremiär i Svedala Sporthall, mot Lunds VK, kl:12:01, Välkomna!!
//Lennie