Idag startade div 3-spelet för Svedala C

Efter en ganska turbulent försäsong, där spelare har försvunnit efter hand, så består C-laget just nu av 7 spelare; 3 centrar, 3 passare och 1 libero. Så inför dagens två matcher i Åstorp mot Helsingborg B och Åstorp hade jag fått låna in Beatrice Paulsson från B-laget och Emma Larsson från vårt U15-lag då jag saknade 1 spelare samt att Kerstin hade känning av en efterhängsen lårskada.

Hur motståndet såg ut denna dag visste jag till 50%. Helsingborg B hade jag ingen koll på medan jag hade sett Åstorp spela helgen innan. De hade då en tjej som verkligen kunde slå, så jag räknade med en hård match mot dem.

Vi började mot Helsingborg B. Kerstin på bänken och Emma på plan. Helsingborg slog vi enkelt med 3-0. Detta lag består av nybörjare, några hade bara tränat 3-4 gånger, men med lite mera träning kan de bli duktiga. Emma, som här spelade sin första seriematch, och kanske sin första 6-manna någonsin med bestämd plats (rätta mig om jag har fel), klarade uppgiften bra. Jag är mycket nöjd med henne.

I nästa match mötte vi så Åstorp. I första set så fortsatte Emma på plan medan Kerstin satt på bänken. Vi vann detta med 3 bollar. I nästa set bytte jag in Kerstin och lät Emma sitta. Här gjorde tjejerna en kämpamatch. Tjejen som jag hade varnat för kom in lite mera, och slog riktigt ordentligt, men framför allt Kerstin stod rätt hela tiden och fångade upp hennes smashar.

Vi vann med 2 bollar. I sista set så blev det lite enklare. Åstorp verkade ha bränt sitt bästa krut, och vi kunde enkelt vinna med 7 bollar.

Det blev precis som Robert sa innan första matchen, när jag sade att jag var rädd att Åstorp skulle bli för svåra, nämligen att han litade på att tjejerna skulle vinna. Så blev det och ganska enkelt dessutom.

Det vi vann mycket på var våra servar. Tjejerna servade mycket bra medan anfallsspelet kan förbättras betydligt. Spelarna då. Ja, Emma har jag redan nämnt. Vårt andra lån, Beatrice, gjorde en helgjuten insats, som vanligt. Det är skönt med en spelare som aldrig gör en besviken.

Övriga spelare då? De gjorde en bra insats. Våra nya centrar, Matea och Viktoria, börjar komma in i sina roller, Ida och Jennifer, våra passare fortsätter att producera bra pass, och Mikaela, vår libero, använder både armar och huvud för att rädda bollar.

Så inför fortsättningen av serien ser det bra ut. Vi skulle behöva några flera spelare, så jag hoppas att några av dem som har tagit en paus snart kommer tillbaka, för då ligger div 2 inte långt borta.

Anders Wallin, Tränare

Svedala C – Helsingborg B  3-0 (25-6, 25-4, 25-12)
Åstorp – Svedala C  0-3 (22-25, 24-26, 18-25)

En kommentar till “Idag startade div 3-spelet för Svedala C”

  1. Du e taskig anders ! (a) Jag rädda inte ens den bollen , och dessutom gjorde de faktiskt ont.. 😉 höhöh . 😛

Kommentarer är stängda.