Hemmapremiär i Öresundsligan

elit3

I morgon Onsdag är det dags för första hemmamatchen för säsongen för Svedala Volleys elitdamer. Det är danska mästarna och vinnaren av förra säsongens Öresundsliga Bröndby som kommer på besök till Svedala Sporthall för match i årets Öresundsliga.

Hemmalaget

Elitlaget inledde förra helgen tävlingssäsongen med en förlust i Elitseriepremiären mot Gislaved som vann med 3-1. För Svedalatjejernas del så var det en match där man blandade bra aktioner med en hel del mindre bra . På det hela taget gjorde man för många egna misstag.

Med många nya spelare i truppen så kommer det sannolikt ta lite tid innan laget når sin potential.

Motståndarna

Bröndby är regerande danska mästare och vann också förra säsongens Öresundsliga. Man har haft en del spelaromsättning inför denna säsong men har ett riktigt starkt lag även denna säsong . Laget leds av den duktiga passaren Eva Bang och i laget finns också den norska landslags liberon Eline Bye, amerikanska Demi Morales och ytterligare ett antal Nordamerikanska spelare.

Om matchen

Svedala och Bröndby har mötts ett flertal gånger de senaste tre-fyra säsongerna och det har varit många underhållande matcher. Förra säsongen var det Bröndby som var starkast i de två mötena i Öresundsligan.

Bröndby har ett riktigt starkt lag även denna säsong och kommer att bli en tuff nöt för hemmalaget att knäcka. Det kommer att krävas att Svedalatjejerna spelar på toppen av sin förmåga för att kunna besegra Bröndby.