Hemmavinst för elitlaget

elit11

Elitlaget tog på Lördagen emot Sollentuna i första hemmamatchen 2015 och befäste sin femte plats i tabellen med en 3-1 seger.Hemmalaget inledde matchen fokuserat och körde fullständigt över Sollentuna i det första setet med ett effektivt anfallsspel och god servepress. Setsiffrorna skrevs till klara 25-7.

Sollentuna är dock ett lag som aldrig ger upp och i det andra setet så höjde de sin nivå ett snäpp eller två samtidigt som hemmatjejerna slog på ”Cruise Control” vilket höll på att resultera i ett förlorat set men Svedala lyckades ta hem setet med 25-23.

I det tredje setet fortsatte Svedalatjejerna på halv fart medan Sollentuna inte ville göra den långa hemresan riktigt än. Sollentuna kunde vinna setet med 25-23.

Inledningen av det fjärde setet fortsatte i samma stil som de föregående seten med ett Svedala lag som spelade utan intensitet och vilja och ett Sollentuna som fått blodad tand. Hemmatjejerna hamnar i underläge 15-16 innan Johanna Falk ser till att få igång hemmalaget med fyra monsterblock och resten av laget hittar tillbaka till lite av den intensitet man visade i första set. Setet till Svedala med 25-20.

Hemmalaget gör ett mycket bra första set , kanske gick det lite för lätt ??!?! , för att sedan spela på ”Cruise Control” i två och ett halvt set innan man återigen tänder till och ser till att ”stänga” matchen.

Positivt

Autumn Wedan gör 31 poäng . Malina Fransson gör sin bästa match i Svedala tröjan. Johanna Falk visar vögen i fjärde set genom fyra poänggivande blockeringar.

 

Nu väntar repris på fjolårets SM final när Hylte/Halmstad kommer på besök till Svedala Sporthall på Lördag , 24/1, kl.15.