Hemmavinst

Elitlaget besegrade gästande Ljungby , på hemmaplan när elitserien återstartade efter juluppehållet på Lördagen , med 3-0.

Det var gästerna som inledde matchen bäst och kunde gå ifrån till 7-3 innan hemmalaget vaknade till liv och sakta men säkert kunde närma sig i poängprotokollet. Lagen följdes sedan åt men hemmalaget var starkast när setet skulle avgöras och kunde glida ifrån till 25-22.

Det andra setet startade Svedala bäst och hade ett klart grepp om händelserna fram till att det blev en liten ofrivillig paus i setet för att reda ut Ljungbys rotation . I samband med detta verkade som hemmalaget tappade lite fokus och Ljungby kunde komma tillbaka in i setet. Svedala hade svårt att avgöra i slutet på setet men lyckades till slut vinna setet med 27-25.

I tredje setet ryckte hemmalaget till sig en klar ledning i mitten på setet , 17-13 , men släppte sedan in Ljungby i matchen igen efter lite slarvigt spel. Efter en time out tog Svedala tag i taktpinnen igen och kunde dra ifrån till 25-20 . Avgörande i slutet på setet var hemmalagets servande.

På det hela taget var känslan genom hela matchen att Svedala var det bättre laget för dagen.

Hillary Hurley blev bästa poängplockare med 19 poäng . Roxy Neely blev utsedd till bästa spelare i Svedala medan Alyssa Speckhals fick motsvarande utmärkelse i Ljungby. Anna Hellkvist gjorde en riktigt bra match i hemmalaget och Mikaela Carlstedt gjorde tre mycket starka inhopp och bidrog i allra högsta grad till segern.

Segern och 3 poäng innebär att Svedala nu är sexa i tabellen 3 poäng efter femte placerade Gislaved.

Nästa utmaning för elitlaget är den 26/1 då RIG kommer på besök till Sporthallen för ytterliggare en viktig match kring slutspelsstrecket.