Klassisk vändning av elitlaget

1039767_638068646242751_2123490666_o

Elitlaget vände 0-2 underläge till 3-2 seger i Onsdagskvällens SM semifinal möte med Engelholm på bortaplan.I det första setet var det ett passivt Svedala som bjöd motståndarna på en hel del poäng samtidigt som man var ineffektiva i anfallsspelet. Detta gav EVS luft under vingarna och man kunde spela hem setet med 25-17.

I det andra setet så följs lagen åt genom setet och Svedalatjejerna har ,trots att spelet haltar , en ledning i slutet på setet och har flera chanser att avgöra setet men tar inte tillvara på dem. EVS kan till slut vinna setet med  34-32 .

Efter tio minuters pausen mellan andra och tredje set så är det Svedala som tar kommandot och höjer spelnivån ett ”snäpp” . Svedala tar en klar ledning som leder fram till ett 24-18 läge där man har svårt att ta sista poängen och säkra setsegern. EVS knappar in på ledningen till 23-24 innan Anna Westerlund blockar ned den avgörande bollen och setet går till Svedala 25-23.

I det fjärde setet visar Svedalatjejerna klass och tar snabbt kommandot . Bortalaget spelar bättre och bättre medan hemmalaget ser tröttare och tröttare ut. Setet säkert till Svedala med 25-17.

I femte och avgörande set visar Svedalatjerna återigen klass och tar snabbt kommandot i setet . Filippa Hansson får äran att avgöra setet, 15-10 , och matchen med ett centeranfall.

Svedalatjerena visar i denna seger återigen moral och klass när man vänder ett 0-2 underläge på bortaplan till seger.

Elin Albertsson visade återigen att hon är en av Sveriges bästa spikers och fick pris som bästa spelare. Hillary Hurley var bästa poänggörare i Svedala. Hela laget gjorde dock en förnämlig kämpainsats.

En kommentar till “Klassisk vändning av elitlaget”

  1. Way to go Svedala!!! I wish I could be there to cheer you all on!!! Take it to the Championship!!!!

Kommentarer är stängda.