Knapp förlust

Det blev en knapp 2-3 förlust för elitlaget i hemmapremiären mot flerfaldiga svenska mästarinnorna från Örebro efter en jämn och händelserik match i publikens smak.

Örebro inledde matatchen bäst och kunde i mitten av första set ta kontroll över händelserna och pressa ett något passivt Svedalalag. Svedala spelade upp sig i slutet av setet men Örebro kunde vinna setet kontrollerat med 25-19. I andra setet var det Svedala för hela slanten. Ett betydligt mer aggressivt spel från hemmalaget pressade ett passivt Örebro till många misstag och det var inget snack om saken vilka som höll i taktpinnen , 25-14 till Svedala slutade setet.

Även i det tredje setet är det hemmalaget som tar kommandot och ser till att Örebro spelarna blir pressade vilket leder till passivitet. Örebro får i detta setet tyvärr sin duktiga libero, Verena Rizzol, skadad men väljer att inte ersätta henne med en ny libero. Svedala har kontroll genom hela setet och kan vinna det med 25-18. Fjärde set är inledningsvis jämnare än de två tidigare seten med flera långa bolldueller men Svedala har ett litet övertag fram till mitten av setet då poängställningen jämnas ut. Örebro hittar bättre positioner i sitt defence samtidigt som hemmalaget tappar lite av anfalls- och servepressen som gett resultat i de två föregående seten. Tre, fyra mindre bra beslut i anfallsspelet under sista tredje delen av setet från hemmalagets sida gör att Örebro kan skaffa sig ett försprång som de sedan håller till setseger 25-22. Femte set startar jämt med ett litet Örebroövertag. Örebro kan sedan glida ifrån sakta men säkert i poängprotokollet utan att hemmalaget mäktar med att komma tillbaka . Setet till Örebro 15-6.

Totalt sett gör hemmalaget en riktigt bra match och har alla möjligheter att ta hem en 3-1 seger men klarar inte riktigt av att ”stänga” matchen. Till Örebros bästa spelare utsågs den estniska passaren Julija Mönnakmäe och i hemmalaget fick Olga Aleksejeva utmärkelsen. Svedalas rutinerade Lisa Persson gjorde även hon en alldeles strålande match. Värt att notera är också att 15-åriga Alexandra Lazic som fick förtroendet från start i Svedala lyckades ta 5 blockpoäng och låg bakom en hel del av Örebromisstagen. Nu väntar Sollentuna på bortaplan om lite mindre än två veckor för Svedalas del.