Lescelius Cup i Åstorp

Lescelius cup är en ny turnering för i år som Åstorps Volley har startat. Den är för div 2-3 lag, damer o herrar. Den gick av stapeln söndagen den 7 september. 

Det märktes att den var ny, allt klaffade inte och det blev väldigt sent, sista match spelades vid 17.30-tiden. C-laget, 5 spelare, åkte upp till denna turnering med 3 spelare från B-laget, Angelica, Victoria och Bea. Ida anmälde sig sjuk på morgonen, sviterna av Ikastturneringen.

Målet på turneringen var att komma bland de 4 bästa. Vi hade hamnat i en grupp med Kronan (div2), Åstorp (div3) och Örkelljunga (div4). I andra gruppen spelade Helsingborg (div2), LUGI A (2), Engelholm (4) och Kristianstad (4). Vi vann mot Örkelljunga och Åstorp med 2-0, efter mycket segt spel. Det var inte alls samma flyt i spelet som förra helgen i Ikast. I sista matchen mötte vi Kronan, som vi förlorade klart mot, till allas stora besvikelse. Vi kände alla att hade vi spelat på normal nivå så hade vi slagit dem. Men vi var i semi, mot vinnaren av den andra gruppen, LUGI A. Men tyvärr så fortsatte vårt sega spel. Vi förlorade även denna match klart.  

Inför sista matchen, 3-4 plats, så fick tjejerna gå och handla lite choklad. Och ännu en gång så verkar det som det gav resultat. Vi förlorade 1:a set, men sen i 2:a så fick vi igång spelet lite bättre och kunde vinna ganska enkelt. I 3:e så följdes vi åt hela vägen, och slutet blev väldigt spännande. Till slut så stod vi som vinnare med 19-17. Ännu en gång så bevisade tjejerna att de vill vinna. De kämpade riktigt ordentligt även när det gick som sämst. Ingen gav upp. Även när de låg under med 10 bollar fortsatte de att kämpa, för att vinna setet. Härligt.

Det blev en lång dag. Vi åkte 07.15 från Sporthallen och var hemma igen vid 21-tiden. Nu kör serien igång till helgen, den 5 oktober. Vi skall då på nytt upp till Åstorp/Kvidinge för de första seriematcherna. Det kommer att bli en tuff serie, då vi bara är 7 spelare i laget.