Lyckad Skånemontage Cup

Skånemontage1

2013 års upplaga av Skåne Montage Cup genomfördes i Lördags på tre olika spelplatser i Svedala. Det blev en härlig volleybolldag där barn och ungdomar från totalt 37 lag kämpade om att vinna bollarna i nio olika åldersklasser.

Det spelades allt från Kidsvolley för de yngsta till U20 klass för de äldre ungdomarna.. Efter många spelade set i både jämna och ojämna matcher och efter många härliga bolldueller korades så småningom segrarna i respektive åldersgrupp.

I kidsturneringen, som genomfördes i nivåerna ”Level 0” och ”Level 2” belönades alla fantastiskt glada och kämpande deltagare från Svedala Volley och Ystad VK med varsin segertröja.

Segrare i klassen P13 blev de duktiga spelarna från Westan och klassen F13 vanns av Malmös vassa tjejer och dessa två mycket duktiga lag kunde åka hem leende i sina vinnartröjor och med glittrande guldmedaljer om halsen.

Efter ett gemensamt grupp- och slutspel togs guldmedaljerna i både P15 och F15 hem av Ystad VK:s killar och tjejer . Spelarna i de två lagen kunde leende åka hem till sydkusten i sina vinnartröjor.

Lund VK:s spelskickliga tjejer slutade som mycket lyckliga vinnare i F17 och erövrade därmed vinnartröjorna och guldmedaljerna efter en stenhård final och på killsidan skeppades den ädlaste medaljen och vinnartröjorna till Danmark med de duktiga killarna från Gentofte vilka segrade i klassen P17.

Svedalas egna talanger bland tjejerna och killarna i den äldsta klassen såg till att några av guldmedaljerna stannade kvar på hemmaplan genom att båda lagen vann sina tuffa finaler i klasserna F20 och P20 och kunde därmed avsluta dagen som nöjda och glada segrare.

Svedala Volley vill tacka alla fantastiska spelare, ledare och funktionärer som med glatt humör och god kämpaglöd, oavsett om man lyckades erövra medaljer, tröjor eller andra utmärkelser, på ett härligt sätt bidrog till ett lyckat arrangemang.

Vi hälsar alla årets deltagande och alla andra lag hjärtligt välkomna till nästa års upplaga – söndagen den 28 december 2014!

Här kan du se BILDER från turneringen