Matchen mot RIG

På söndag spelar vi mot RIG i den sista hemmamatchen i grundspelet. Det är en mycket viktig match, eftersom den  avgör vilket av de två lagen som går till slutspel respektive kvalspel.

Senast de två lagen möttes blev det en klar seger till Svedala och det vill vi gärna göra om. Kraven är kristallklara, vinner vi 2 set så är vi med i slutspelet. RIG måste vinna med 3-0 eller 3-1 för att komma till slutspel. Det ger dem en extra press som vi ska utnyttja. Volleybollförbundet har gett RIG en handräckning i form av att RIG slipper delta i kvalspelet och det kommer att vara en extra sporre för oss att vinna över RIG. Det skulle vara det som är sportsligt mest rätt. 

Efter en nedgång spelmässigt i matchen mot Sollentuna har det bara gått framåt och jag ser fram emot en bra match. De justeringar som vi har tränat på, i synnerhet när det gäller serve och anfall, har haft god verkan.  Matchen mot Katrineholm förra helgen visade att vi är på rätt väg och flera av våra nyckelspelare ser ut att vara i toppform just nu. Jag är också säker på att de av våra spelare som har gått på RIG gärna vill visa sig från sin bästa sida.

Kom till hallen och stötta laget i denna viktiga match.

Dan Volder Thomassen